Sparblogg - Tips för semestern
2017-07-21

Vi är redan långt inne på sommarsäsongen, men ännu hinner du göra nya planer! I detta blogginlägget har vi samlat ihop ett antal tips för hur du kan tillbringa resten av sommaren utan att vara tvungen att tömma sparbössan.Många inhemska möjligheter

Ifall du ännu har semester kvar och har bestämt dig för att stanna i Sverige som en ökande andel andra Svenskar kan du utnyttja dessa tips för billiga eller gratis upplevelser för resten av sommaren.

Byt hus med en annan familj

Ett enkelt, roligt och billigt sätt att uppleva något nytt är att byta hus med andra familjer. Denna möjligheten erbjuds av t.ex. Homexchange. Alternativ finns både inom Sverige och även utomlands. Det kostar endast 130 kr per år att registrera sig och du kan välja bland 6500 alternativ i 150 olika länder.

Då du hittar ett intressant ställe kan du kontakta motparten med en förfrågan om byte. Efter att du kommit överens om ett byte och datum skriver båda parterna ett digitalt kontrakt och kan börja planera på vad ni vill göra på semestern!

Sommarkurser och föreläsningar

Tillbringa din semester på intressanta och inspirerande föreläsningar av forskare, skådespelare eller författare. Bibliotek, folkhögskolor och föreningar organiserar kurser och föreläsningar som kan vara billiga eller helt gratis. Föreläsningar ordnas överallt i Sverige och det finns säkert något för var och en. På t.ex. denna sida hittar du kursalternativ och evenemang i västra Sverige.

Gratis hyrbil

Har du inte en egen bil men vill ta dig från ett ställe till ett annat? Vissa hyrbilsfirmor erbjuder gratis bil då de låter kunder köra bilarna gratis tillbaka från andra orter. På detta sätt du kan spara på bilkostnader och har pengar över till annat!

Till exempel på herzfreeriders.se behöver du endast registrera dig (gratis) för att kunna utnyttja detta erbjudande. De kräver dock för att bli medlem att man haft körkort i minst ett år.

Vandra i naturen

Det finns 29 fina nationalparker i Sverige. Dessa parker erbjuder olika landskap och upplevelser så gott som gratis. Passar bra som dagsresor men även för flera dagars vandringar.

Nationalparkerna är utspridda runt hela Sverige och därmed finns det möjligheter för så gott som alla att uppleva dessa naturområden och dess diversitet. Klicka här för kartvy över alla nationalparker.

Standup och andra gratis kulturupplevelser

Är du trött på att betala mycket för att gå på bio eller teater? Ett bra alternativ till är att besöka en standup-show eller konstföreställning i stället. Vissa uppvisningar kan kan du gå till helt gratis! Det fungerar som ett utmärkt program även för en regnig dag. Gratis standup shower och annat gratisprogram i Stockholm hittar du här. Allting från konstföreställningar till capoeira erbjuds utan kostnad.


Sammanfattning

I detta inlägget har vi presenterat 5 förmånliga alternativ för hur du kan maximera din semester. Genom att delta på Kurser, föreläsningar och föreställningar på din hemort kan du koppla av från rutiner och lära dig något nytt och intressant. Husutbyten, nationalparker och gratis hyrbilar möjliggör även längre resor utan att kostnaderna växer orimligt. Många städer och orter har dessutom webbsidor för billiga eller gratis tips. Utnyttja tipsen och gör resten av din sommar oförglömlig!

Om du vill ha mera sommartips så hittar du här en Lista på orter och städer värda att göra ett sommarbesök till.


Ifall du oberoende behöver lite extra för att möjliggöra din drömresa kan du ansöka om lån här.

Med vänliga hälsningar,

Anna Meddelandelån

Anna

--

Meddelandelån Kundtjänst

Kontakta vår kundtjänst

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822