Ansvarsfull kreditgivning

Meddelandelån Sverige är ett seriöst och professionellt företag som erbjuder korta och amorteringsfria lån via internet (Weblån) eller via mobilen (SMS-lån). Även om själva ansökandet av lån hos Meddelandelån går smidigt och enkelt, handlar det dock om en högkostnadskredit, och det är väldigt viktigt för oss att våra kunder inte hamnar i ekonomiska svårigheter på grund av sina skulder. Vi har förbundit oss att förutom de svenska lagarna och reglerna som finns, även följa Finansinspektionens författningar och regler. Vid intresse kan Du finna dessa på Finansinspektionens hemsida. Vår verksamhet är också bunden till de regler som hör till Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF) och du kan läsa mer om dem här.

hålla händer ansvar

Vi uppmanar alla våra kunder som har fått betalningssvårigheter eller hamnat i ekonomiska olägenheter på grund av den här typens lånetagning att så snabbt som möjligt söka hjälp för att förhindra att situationen förvärras. Ju längre återbetalningen dröjer desto högre blir kostnaderna för skulden och desto svårare blir det även att göra avtal om en avbetalningsplan. Obetalda skulder bör tas på allvar eftersom en betalningsanmärkning i Kronofogdens register kan ha negativ effekt för personen i fråga. Visste du att din kommun kan hjälpa dig med skulder? Läs mer om skuldrådgivning.

Om Du har betalningssvårigheter eller vill veta mera om skulder och skuldrådgivning kan Du vända dig till Konsumentverkets Budget- och Skuldrådgivning. Via Konsumentverket kan Du få gratis personlig rådgivning i ekonomiska och rättsliga frågor.

Kom ihåg att

 • Smslån ska alltid betalas tillbaka. Ta aldrig ett lån om du misstänker att du kan få betalningssvårigheter.
 • Om du inte betalar lånet vid förfallodatumet, får du ett påminnelsebrev från oss inom en vecka efter förfallodatumet. Påminnelseavgiften är 60,00kr och upplupen ränta löper från och med förfallodatumet.
 • Obetalda lån kasseras in och ärendet övergår till ett inkassobolag tills lånet har betalats tillbaka. Dröjsmålsräntan, hemskickade inkassobrev och domstolsbeslut ökar på skulden.
 • Under inkassoprocessen kan man få domstolsbeslut på fordringen. Om domstolen anser fordringen vara skälig, övergår ärendet till Kronofogden och låntagaren får en betalningsanmärkning.
 • Betalningsanmärkningen kan förhindra dig från att anskaffa mobilabonnemang, banklån, lägenhet eller arbete.
 • Meddelandelån Sverige är ett seriöst och professionellt företag som erbjuder korta och amorteringsfria lån via internet (Internetlån) eller via mobilen (smslån). Även om själva ansökandet av lån hos Meddelandelån går snabbt och smidigt är det väldigt viktigt för oss att våra kunder inte hamnar i ekonomiska svårigheter på grund av sina skulder. Tänk efter före du tar ett lån.

Fundera extra över din låneansökan om:

 • Din jobbsituation är osäker.
 • Din lön inte räcker till för att täcka månadskostnaderna före nästa lönedag.
 • Du är ofta sen med dina räkningar och ber om mer betalningstid.
 • Du köper dyrbara varor och tjänster med delbetalning, som du inte har råd med.
 • Du aktivt använder flera olika kreditkort för att täcka dina levnadskostnader.
 • Du eller någon i din närhet är beroende av till exempel alkohol, droger, hasardspel eller dylikt.
 • Du står i borgen för flera olika lån.

Meddelandelån är medlem i S.K.E.F. - branschförening för smslån 

Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening, S.K.E.F, är en branschförening för företag som erbjuder konsumenter korta lån. Föreningen befäster branschpraxis som tillämpar god kreditgivningssed för att säkerställa kvalitet och trygghet för konsumenter på den svenska snabblånemarknaden. Genom S.K.E.F kan konsumenter som vill låna pengar säkerställa att de vänt sig till seriösa långivare som är väletablerade på den svenska snabblånemarknaden. Läs mer om S.K.E.F. här

 

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:30 - 17:00
09:00 - 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822