Om Meddelandelån

Meddelandelån är bifirma till C Finance AB, som är en av de äldsta aktörerna inom små, korta lån på den nordiska marknaden. Vår filosofi är lika enkel som tydlig och går i korthet ut på att vi vill hjälpa vanliga människor klara sig genom kortvarig stram ekonomi genom att erbjuda ett litet lån med tydliga priser och ärliga villkor.

Meddelandelan om oss

Ägare

Meddelandelån etablerades 2006 i Uppsala och är där med en av de äldsta och mest pålitliga aktörerna på marknaden för små och korta krediter. Idag ägs och drivs företaget av moderbolaget C Finance AB med säte i Stockholm.

Mål och vision

Vi vill hjälpa våra kunder i vardagen genom att erbjuda ett enkelt, säkert och tryggt sätt att låna pengar.

Vi är ingen traditionell bank med dyra omkostnader i form av flådiga kontor och onödigt mycket personal. Vi är ett nytänkande kreditmarknadsbolag med ambitionen att vara snabba och effektiva i vårt sätt att jobba. Det lönar sig för dig som kund genom att vi kan erbjuda dig riktigt bra priser och villkor. Vi har inga “från räntor”, här får alla samma låga pris oavsett vem du är.

Ansvarsfull kreditgivning

Ett lån är till för att överbygga en likviditetsbrist på kort sikt.

Vi är måna om att våra kunder kan betala tillbaka sina lån, därför gör vi alltid en kreditupplysning vid ansökningstillfället och beviljar endast lån när vi anser att personen har en tillräckligt god kreditvärdighet för att det ansökta lånet både för vår egen och kundens skull. Ett lån är ett löfte, vi lovar att finnas där för våra kunder när de har ett behov och de i sin tur lovar att betala tillbaka till oss.

Vad som är viktigt att tillägga är även att vi anser det vara en mindre risk att ta ett litet lån på 4000 - 30 000 kr med en kortlöptid än ett onödigt stort lån med lång löptid.

Ansvarsfullhet handlar också om att vara tydlig vad gäller villkor och kostnader för våra lån. För att alltid vara lite extra tydliga har vi därför valt att alltid vid sidan av räntesatser även nämna den totala kostnaden i kronor och ören. Undersökningar har visat att gemene konsument sällan eller aldrig kan räkna ut effektiv räntan på ett givet scenario. Därför väljer vi att lika tydligt som räntesatser berätta och visualisera kostnader i termer som är vardagliga och begripliga. Helt enkelt i kronor och ören.

 

Sekretess och personuppgifter

Vi respekterar våra kunders integritet och behandlar personuppgifter ytterst varsamt. När en kund slutför en ansökan hos oss godkänner denne att vi sparar och bearbetar den information vi intagit för att på ett seriöst sätt kunna administrera uppdraget och leverera en god tjänst.

Den information vi samlar och sparar om våra kunder, kan du läsa i vår integritetspolicy. Utöver detta, berättar vi i vår sekretesspolicy om data som samlas in av personer som besöker vår hemsida.

Har du frågor gällande detta kontakta vårt Dataskyddsombud per e-post: dpo@cfinance.com

 

Senast uppdaterad: 2022-02-10

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822