Låna pengar utan UC

SMSlån utan UC – vad innebär det?

Att låna pengar utan UC och smslån utan UC är populära begrepp som man ofta hör talas om. Men vad betyder det egentligen att ta smslån utan UC? På denna sida förklarar vi vad det egentligen betyder att ta ett smslån utan UC.

SMSlan utan UC

Vad är UC?

Förkortningen ”UC” syftar på Upplysningscentralen. Upplysningscentralen är ett svenskt företag som erbjuder kreditupplysningar för företag och privatpersoner. En kreditupplysning är en kreditkontroll där kreditupplysningsföretaget kontrollerar uppgifter om en privatpersons personliga ekonomi och befordrar uppgifterna vidare till den som beställde upplysningen (i detta fall långivaren).

Vad innebär en kreditupplysning?

Inom SMS-lånebranschen handlar det om att långivaren gör en kreditupplysning på låntagaren då han eller hon ansöker om ett smslån. Kreditupplysningen måste göras för att kunna avgöra om den ansökande klarar av att återbetala lånet. De uppgifter som hämtas i kreditupplysningen berör oftast:

• din månatliga inkomst,

• dina månatliga utgifter,

• eventuella betalningsanmärkningar,

• dina skulder, och

• din kreditvärdighet (en summa av de ovannämnda faktorerna)

Alla långivare gör en kreditupplysning då de bedömer din låneansökan, men det varierar vilket företag långivaren använder för att göra upplysningen. Ett faktum är att alla seriösa kreditgivare gör en kreditupplysning på alla som ansöker om smslån, det finns ingen pålitlig långivare som erbjuder smslån utan kreditupplysning. Företag som använder något annat företag än Upplysningscentralen för att hämta kreditupplysningen kallas för långivare som erbjuder sms lån utan UC.


Kundrecension

 

"Lätt att komma i kontakt med och snabbt och lätt att få tillgång till pengarna."

 
Kund, Meddelandelån

Kreditupplysning är inget att oroa sig för

Vi har märkt att personer som vill ansöka om SMS-lån ofta försöker undvika långivare som använder UC för att göra kreditupplysningen. Detta beror på att om upplysningen görs hos UC så kan andra företag se att det har gjorts en kreditupplysning på den ansökande tidigare. Däremot hos privata kreditupplysningsföretag är det ingen utomstående som kan se att det har gjorts en kreditupplysning på den som ansöker om lånet.

SMSlån utan UC från Meddelandelån Sverige Ab

Vi på Meddelandelån bedriver ansvarsfull kreditgivning och vi vill inte att människor ska hamna i skuldfällan på grund av att de tar ett SMS-lån hos oss. Därför gör vi alltid en kreditupplysning på de som ansöker om lån hos oss. Vi vill inte heller att våra kunder ska behöva oroa sig för att deras uppgifter kan ses av utomstående personer och därför använder vi ett privat företag (SafeNode AB) för att hämta våra kreditupplysningar. Detta betyder alltså att du kan ta ett smslån utan UC hos oss!

Läs mera om olika typer av lån:

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822