Information om inkasso hos Meddelandelån

Inkasso är en åtgärd som kort och koncist innebär det att en borgenär, dvs. den som har lånat ut pengar, driver in sin skuld från gäldenären, dvs. från den som har lånat pengar av borgenären. Inkasso är den sista åtgärden som vi tyvärr måste ta oss till ifall du som kund inte klarar av att återbetala ditt lån hos oss inom utsatt tid. Eftersom vi bryr oss om våra kunder och vill agera som en seriös och trygg långivare, kommer vi dock att göra allt vi kan för att hjälpa dig klara dig genom en situation där du har svårt med att återbetala din skuld.

Information om inkasso Meddelandelan

Ifall du har betalningssvårigheter

Kontakta vår kundtjänst omedelbart ifall du märker att du inte kommer kunna återbetala ditt lån innan löptiden för lånet går ut. Ring vår kundtjänst eller skicka e-post till kundtjanst@meddelandelan.se och redogör för din situation åt oss.

Kom ihåg att du kan förlänga ditt lån med 30 dagar. Att förlänga ett SMS-lån innebär att det tillkommer extra kostnader till ditt lån. Tänk på att du blir skyldig till att betala ett högre belopp än det ursprungliga lånet ifall du inte klarar av att återbetala i tid. Ju mer din återbetalning blir försenad, desto högre blir summan.

Att tänka på innan du lånar

Vi kontroller självklart alla ansökningar som kommer till oss: vi kontrollerar den ansökandes inkomster, utgifter och totala skuldbörda innan vi bestämmer om att godkänna hans eller hennes låneansökan. Vi lånar endast pengar till personer som är kreditvärdiga, men vi förstår att den ekonomiska situationen kan förändras och därför är det viktigt att du själv funderar noga på följande saker innan du lånar:

  • Låna aldrig mer än vad du behöver
  • Låna inte ifall du misstänker att du inte kommer att kunna betala tillbaka
  • Kontakta oss genast ifall du behöver hjälp med återbetalning
  • Ett lån måste alltid betalas tillbaka

Vi kommer att skicka en påminnelsefaktura åt dig men om du trots påminnelsefaktura inte betalar din skuld kommer vi att ta ärendet vidare till inkasso.

Om ditt lån går till inkasso

Om ditt lån går till inkasso kommer du att få ett kravbrev från inkassoföretaget Svea Inkasso. På brevet kommer det att finnas inkassoföretagets kontaktuppgifter som du kan använda för att fråga angående kravet. Du har möjlighet till att avtala om en avbetalningsplan med Svea Inkasso. 

Kostnader som kan tillkomma ditt lån ifall det går till inkasso:

  • Lagstadgad påminnelseavgift                                60 kr
  • Lagreglerad inkassokostnad                                 180 kr
  • Ansökan om betalningsföreläggande                     680 kr
  • Uppläggningsavgift för amorteringsplan                 170 kr

Har du frågor eller funderingar om inkasso? Var vänlig och kontakta vår kundtjänst.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822