Vi erbjuder flera olika typer av lån

Det finns flera olika benämningar som används för att beteckna små, korta och snabba lån som ansöks antingen via internet eller via mobilen. Egentligen handlar alla begrepp om en och samma sak: att snabbt låna en liten summa pengar. På denna sida vill vi berätta om olika typer av lån för att göra det tydligt för våra kunder att man kan använda flera olika begrepp för att tala om smslån.

“Olika

SMSlån

SMSlån är det populäraste begreppet som används för att beteckna små, korta lån på den svenska marknaden. Begreppet härstammar från den tiden då det endast gick att ansöka om lån genom att skicka ett sms (därför namnet sms-lån). Läs mer om sms-lån.

Internetlån

Ett internetlån är ett lån som ansöks via en webbsida, det kan därför också kallas för ett webblån. Vanligen handlar det också om att snabbt låna en liten summa pengar men det finns även vissa långivare som erbjuder större privatlån via internet, och kallar dem internetlån. Dessa privatlån rör sig vanligen mellan 50 000 – 300 000 kr och löptiden är mellan 1 – 10 år.

Läs mer om internetlån.

Lån utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet betyder helt enkelt att du inte behöver lägga något som säkerhet för att kunna låna. Då du ansöker om ett banklån eller bostadslån kräver långivaren att du lägger hela bostaden eller en del av bostadens värde som säkerhet för lånet. Bankerna kräver detta för att kunna försäkra sig om de gör en vinst även om låntagaren inte skulle klara av att återbetala lånet.

Läs mer om att låna utan säkerhet.

Mikrolån

Mikrolån är ett ytterligare begrepp som används då man talar små, snabba och korta lån som ansöks via internet eller via mobilen. Namnet härstammar från att lånesumman är liten, vanligen mellan 500 – 3000 kr.

Läs mer om mikrolån.

Privatlån

Privatlån är ett begrepp som står för olika typer av lån som man tar för ett privat ändamål, därav namnet. Lånet kan tas för att täcka oväntade utgifter eller finansiera något du drömt om länge. Hos Meddelandelån kan du ansöka om privatlån mellan 4000 kr och 30 000 kr.

Läs mer om privatlån.

Jämför olika typer av lån

Läs mer om våra olika typer av lån, och kom ihåg att jämföra för att hitta det bästa alternativet för dig.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822