Ett privatlån till att förverkliga dina drömmar

Vad är privatlån? Var kan jag ta ett privatlån? Hur skiljer sig privatlån från andra lån?

Privatlån är ett omfattande begrepp för olika typer av lån till privat ändamål. Förr kallades privatlån även blancolån, som är en benämning på lån utan säkerhet. Detta begrepp är inte särskilt bekant för många personer längre och har därför ersatts med begreppet privatlån.Till följande berättar vi mer om privatlån och besvarar vanligaste frågorna om ansökning om privatlån.

Privatlån

Vad är privatlån?

Privatlån omfattar alla slag av lån vars ändamål är privat användning. Det kan handla om att förverkliga en resa, finansiera ett uppköp, en mindre renovering, en sak du drömt om länge eller något akut du behöver pengar till just nu. Med andra ord är privatlån ett lån till privata konsumenter. Vid privatlån kräver långivaren oftast ingen borgen eller säkerhet från låntagaren.

Var kan jag ta ett privatlån?

Privatlån kan tas hos olika banker och långivare. Privatlån kan tas i olika storlek och villkoren skiljer sig ofta mellan olika långivare. Vi på Meddelandelån erbjuder privatlån mellan 4000 kr till 30 000 kr. Lånetiden för våra lån varierar mellan 30 dagar och 3 år, beroende på lånebeloppet. Större lånebelopp har i allmänhet längre betalningstid och är även förhållandevis förmånligare än mindre lånebelopp.

Gör en ansökan om privatlån här.

Återbetalning av privatlån

Privatlån hos Meddelandelån återbetalas med faktura. Lånen har en fast räntekostnad och betalas alltid med fakturans uppgifter. Fakturan kan dock självklart betalas redan innan förfallodatumet. Ifall lånet betalats i sin helhet i god tid innan förfallodatumet, har låntagaren rätt att ansöka om ränteersättning för den tiden lånet inte varit i bruk.

Skillnad mellan privatlån och andra lån

Den främsta skillnaden mellan privatlån och andra typer av lån är att privatlån är utan säkerhet. Däremot krävs det vid större banklån, bostadslån och billån en säkerhet, som i fall av bostadslån är bostaden och vid billån är bilen.

Skillnad mellan privatlån och smslån

Eftersom privatlån är alla typer av lån som tas till privat ändamål utan säkerhet, är även smslån egentligen ett slags privatlån. Smslån och mikrolån är i allmänhet små lån mellan 500 - 10 000 kr som återbetalas inom några månader i sin helhet. Privatlån kan dock vara upp till till 500 000 kr. Vi på Meddelandelån erbjuder privatlån upp till 30 000 kr.

Vem kan ansöka om ett lån?

För att ansöka om ett privatlån hos Meddelandelån bör du uppfylla följande kriterier.

Du är:

  • minst 20 år gammal
  • fast bosatt i Sverige och har ett svenskt personnummer
  • kreditvärdig, dvs. kommer igenom vår kreditprövning
  • fri från betalningsanmärkningar

Kort om oss

Meddelandelån Sverige är en del av koncernen C Finance AB som har varit verksamt på branschen och erbjudit lån till konsumenter sedan år 2006. Vi driver ansvarsfull kreditgivning genom att vara del av Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF). Vid frågor kan du nå vår kundtjänst per telefon, e-post eller vår chat direkt på hemsidan. Kundtjänsten är öppen 6 dagar i veckan och vi svarar gärna på ytterligare frågor angående lån.

Fyll i låneansökan.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822