Skuldrådgivning: du kan få hjälp med dina skulder

Meddelandelan skuldradgivning

Har du problem med att klara dig genom vardagen på grund av skulder och försenade betalningar? Vill du förbättra din återbetalningsförmåga? Visste du att skuldrådgivning är en kommunal service som din kommun är skyldig att erbjuda? Du ska alltså inte oroa dig, du kan få hjälp av din kommun! Meddelandelån är en seriös långivare och vi bryr oss om våra kunder, därför vill vi försäkra oss om att du som vår kund vet att du har tillgång till skuldrådgivningstjänster ifall du har behov av dem. Läs vidare för att få veta mer om skuldrådgivning.

Vad gör en skuldrådgivare?

En skuldrådgivare arbetar för kommunen, varje större kommun har sin egen skuldrådgivare. Ifall din kommun inte har sin egen rådgivare kommer en skuldrådgivare från närmaste kommun hjälpa dig. Skulrådgivarens främsta uppgift är att ge dig en överblick över din ekonomi samt att ge dig praktiska råd för hur du kan klara dig genom dina skulder. I praktiken innebär detta att skuldrådgivaren hjälper dig med att prioritera dina skulder samt att hjälpa dig planera hur du ska återbetala dina skulder. Skuldrådgivaren hjälper även till med skuldsanering och rådgivaren kan hjälpa dig med att förhandla med företaget som du är skyldig pengar.

Ett ord som ofta kommer på tal med en skuldrådgivare är återbetalningsförmåga. Återbetalningsförmåga beskriver hur stor kapacitet din ekonomi har för att betala tillbaka den skuld som du har.

Hur kan jag få skuldrådgivning?

Skuldrådgivning är menad för skuldsatta personer, dvs. personer som har det svårt att klara sig genom vardagen på grund av att de har stora skulder. Ifall du behöver skuldrådgivning lönar det sig att ta kontakt med närmaste rådgivaren i din kommun. Du kan lätt hitta den närmaste rådgivaren genom att göra en sökning på Konsumentverkets sidor. Det lönar sig att kontakta rådgivaren för att komma överens om ett möte, vissa rådgivare håller även allmänna tillfällen som man kan delta på.

Tillfällig hjälp från Meddelandelån

Ifall du märker att du har svårt med att betala en faktura som vi har skickat så kan du kontakta oss och vi kan förlänga ditt lån med 30 dagar. Observera att detta medför en extra kostnad till det ursprungliga lånebeloppet.

Har ditt lån övergått till inkasso?

Kontakta Svea Inkasso för att reda ut din skuld. Hos Svea Inkasso kan du komma överens om en betalningsplan. Kontaktuppgifter: Svea Inkasso tel. 08-735 29 29 (öppettider vardagar 8-18) eller e-post inkasso@sveaekonomi.se.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822