Meddelandelån seriös långivare smslån

Meddelandelån är en seriös långivare

Den enorma efterfrågan för SMS-lån och snabblån har lett till att det idag finns ett fyrtiotal olika företag på den svenska marknaden för SMS-lån. Den stigande efterfrågan för snabba pengar har lett till att fler och fler företag tar sig in på branschen med en förhoppning att tjäna pengar. När fler och fler företag tar sig en på marknaden blir det svårt för myndigheterna att hålla reda på att alla företag är seriösa långivare som bedriver ansvarsfull kreditgivning (dvs. de lånar endast åt personer som klarar av att återbetala lånet).

Meddelandelån vill skydda konsumenterna genom att själv bedriva ansvarsfull kreditgivning och genom att erbjuda korrekt information om hur konsumenter kan skydda sig mot oseriösa långivare som endast tänker på inkomster och inte bryr sig om sina kunders ekonomi.

Hur definieras en seriös långivare?

Vad är då en seriös långivare? Vi anser att en seriös långivare är ett företag som bedriver ansvarsfull kreditgivning. Detta innebär att företaget beviljar lån endast åt personer som verkligen klarar av att återbetala sitt lån. Vissa kreditgivare är mindre noga med sina lånevillkor eftersom de kan tjäna pengar på att låta låntagarens lån gå till inkasso, men detta är ingen långvarig lösning för kreditgivare eftersom det inverkar negativt på konsumenter.

Ett seriöst låneföretag:

 • har flera års erfarenhet av att erbjuda smslån

 • gör kreditprövning på alla som ansöker om lån

 • beviljar inte lån åt personer som har tidigare haft betalningssvårigheter

 • erbjuder korrekt och tydlig information om sig själv, sina lånevillkor samt priserna som gäller för låneprodukterna

 • är medlem i Branschföreningen för Konsumentkrediter (SKEF)

Det gäller alltså att vara kritisk då du har bestämt dig för att du behöver ett SMSlån och besöker en långivares hemsida.

Vi rekommenderar att du kontrollerar följande saker:

1. Vilket företag är bakom varumärket och webbsidan?

Det kan hända att ett företag har flera olika varumärken som fungerar skilt och därför är det alltid viktigt att kontrollera vilket företag det är som driver webbsidan. Oftast hittar du informationen längst ner på alla sidor eller på en om oss -sida. Om du inte hittar informationen, är det ett tecken på att företaget vill hålla sig anonymt - vilket i sin tur inte ger ett positivt intryck.

2. Hur kommuniceras lånevillkoren och priserna?

Innan du lånar är det viktigt att du kontrollerar alla lånevillkor noggrant eftersom du måste godkänna dem innan du lånar och efter godkännande är du tvungen att följa villkoren. Titta också igenom priserna noggrant eftersom de berättar åt dig hur mycket lånet kommer att kosta. Ifall du har svårt med att hitta tydliga lånevillkor och priser är det sannolikt frågan om ett mindre seriöst företag som det inte lönar sig att låna hos.

3. Erbjuder företaget kundtjänst eller kontaktuppgifter?

Alla seriösa kreditgivare har anställt ett kundservice team som hanterar låneansökningarna samt hjälper låntagarna ifall de har problem med ansökningar. Kontrollera därför om företaget har en kundtjänst och prova gärna att skicka ett e-post till dem för att se om de svarar.

Vad kan gå fel om du lånar hos ett oseriöst företag?

Det första problemet som du stöter på är att du inte kan få mer information om företaget eller dess låneprodukter ifall något är oklart för dig. Ett oseriöst företag har ingen kundtjänst som betjänar dig.

Det andra problemet som du kan råka ut för är att du blir överraskad då räkningen för ditt lån anländer. Ett oseriöst företag kommunicerar sina priser och lånevillkor otydligt vilket kan leda till att du får en större räkning än vad du förväntade dig.

Det tredje och allvarligaste problemet är att du inte har någon som hjälper dig ifall du får problem med återbetalning. Ett oseriöst snabblåneföretag erbjuder inte en avbetalningsplan eller möjlighet till förlängning av SMS-lån, utan de för ditt lån vidare till inkasso direkt, vilket medför stora utgifter för dig.

På vilket sätt är Meddelandelån en seriös långivare?

Vi på Meddelandelån vill försäkra våra kunder om att de har att göra med ett seriöst företag som uppskattar sina kunder och siktar på ett långt förhållande med dem. Därför satsar vi på att ständigt utveckla våra tjänster genom att göra kundundersökningar (du kan bekanta dig med resultaten här), göra våra webbsidor mera användarvänliga och genom att utveckla våra låneprodukter enligt våra kunders behov.

Meddelandelån har varit aktiv på den svenska marknaden sedan 2006 och vi har betjänat tiotusentals kunder under den tiden. Vi har sedan 2013 tillhört Branschföreningen för Konsumentkrediter, vars mål är att verka för en sund och seriös kreditgivning.

För att kunna bli medlem i SKEF måste långivaren uppfylla följande villkor:

 • långivaren skall vara registrerad hos Finansinspektionen

 • långivaren är skyldig att följa lagen för behandling av personuppgifter

 • långivaren skall bedriva sin verksamhet efter sunda principer

 • långivaren skall utföra sedvanlig kreditprövning på de ansökande

 • långivaren skall identifiera alla som ansöker om lån

 • företaget måste klara regelbundna kontroller utförda av föreningen

 

Kommentera
Har du erfarenhet av att låna hos ett oseriöst företag? Dela gärna dina erfarenheter och delta i diskussionen med hjälp av Facebook nedan! Kom ihåg att du kan alltid fråga oss ifall något gällande våra lånevillkor, priser eller annat är oklart. Du hittar kundtjänstens kontaktuppgifter här.

 

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:30 - 17:00
09:00 - 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822