Spara pengar i vardagen – tre enkla tips
2019-09-30

I denna artikel ger vi dig tre enkla spartips. Så här sparar du pengar i vardagen – du kommer snabbt märka hur mycket du sparar! Läs mer här nedan.

spara pengar i vardagen Meddelandelån

Små summor blir stora i slutändan - spara i vardagen så här

Gör sparandet till en kul hobby! Ofta är det de små utgifterna i vardagen som blir de största utgiftsbovarna i slutändan. Därför är det viktigt att sätta vikt på detaljerna. Sparandet kan faktiskt vara en kul utmaning i vardagen.

I denna artikel ger vi dig tre tips till hur du sparar pengar i vardagen.


1. Storhandla en gång i veckan

Som vi nämnde, är det ofta de små detaljerna som leder till störst resultat. Se därför till att inte småhandla flera gånger i veckan - istället rekommenderar vi att du gör upp en inköpslista inför varje vecka, och att du handlar allt du behöver på en och samma gång. I början kan det vara svårt att göra upp en sådan här heltäckande inköpslista, men efter några veckor kommer det hela fungera smidigt.

Se samtidigt till att du handlar i en billig mataffär då du väl handlar – prisskillnaderna från affär till affär kan vara förvånansvärt stora. Du kommer märka att du sparar, från gång till gång!

Läs fler tips om hur du sparar i mataffären här.

2. Se över avtalen (el, mobil, internet)

Ifall du inte sett över dina avtal på en stund, är det dags att göra det nu! Speciellt då det kommer till el- och mobilabonnemang erbjuder de olika bolagen ofta billigare avtal till nya kunder - därmed lönar det sig att byta bolag med jämna mellanrum.

Det lönar sig även att hålla koll på hur länge eventuella nuvarande erbjudanden ännu är i kraft. Skaffade du nytt mobilabonnemang på erbjudande ifjol? Många erbjudanden är i kraft 12 månader, och återgår sedan automatiskt till normalpris. Då är det dags att förnya avtalet igen.

Läs även våra tips om hur du sparar på elkostnaderna här.

3. Grunda ett sparkonto och lägg in pengar regelbundet

Många av oss anser att det inte finns tillräckligt mycket pengar över för att lägga in på ett sparkonto hos banken. Det vi inte tänker på, är att det inte behöver handla om stora summor. Ifall du till exempel lägger in 100 kr per vecka, kommer du om ett år att ha samlat ihop 5 200 kr. Ifall du till exempel hoppar över en lunch på arbetet en gång i veckan (detta går smidigt ifall du istället tar med dig mat hemifrån), så sparar du lätt in den där hundringen.

Här hittar du vår guide till hur du gör upp en plan för sparande.


Spara pengar i vardagen - små summor blir stora i slutändan

Med de tre spartipsen vi presenterat i denna artikel, önskar vi dig lycka till med vardagssparandet. Då du storhandlar en gång i veckan, ser över alla dina abonnemang och avtal, samt grundar ett sparkonto, kommer du snabbt och enkelt att börja spara pengar i vardagen.

Då du lägger in pengarna på ett sparkonto istället för att lämna kvar dem på brukskontot, kommer du dessutom direkt märka hur mycket du sparar in. Trevliga sparstunder!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822