Sparblogg - Spara pengar i butiken
2015-08-10

Ekonomiskt ekologisk Sparblogg

Sparblogg - spara pengar i butiken


Händer det ofta att du går till butiken för att köpa en sak (t.ex. en skjorta eller bröd och mjölk) och det slutar med att du köper två par byxor och en tröja, eller en hel korg full av mat? Då skall du se hit! I detta avsnitt av Sparbloggen ger vi dig 4 praktiska råd för hur du kan hålla fokus vid dina uppköp och köpa bara det du egentligen behöver.

1. Gör en uppköpslista

Skriv ner de saker du behöver på en lista, antingen på papper eller i din mobil. Ta med listan då du går och handlar och stryk bort sakerna från listan efter att du lagt dem i varukorgen. På detta sätt håller du dig till din ursprungliga plan och slösar inte pengar på varor du inte behöver.

2. Gå direkt till den avdelning av saker som du behöver

Om du skall köpa en skjorta, gå då direkt till avdelningen för skjortor utan att se på vad annat det finns. Det samma gäller då du handlar i mataffären. Om du skall ha bröd och mjölk, gå då först till brödhyllan, sedan till mjölkdisken och sedan till kassan. Stanna inte för andra intressanta saker som kan finnas på vägen - håll fokus. Detta hjälper dig att spara både tid och pengar.

3. Tänk på vad du köper, köp inte vad du tänker

Även om du gjort en lista händer det ibland att du i butiken ser något som du inte planerat köpa, men som du gärna skulle vilja ha. Fundera då igenom följande saker:

a. Vad gör du med produkten?
Om du inte hittar ett svar på denna fråga, då behöver du inte produkten. Lämna den i butiken.

b. Kolla på priset
Bestäm sedan ifall du verkligen gillar produkten eller inte. Om priset är högre än vad du vanligen betalar (eller är färdig att betala) för en sådan sak - lämna produkten och gå vidare.

c. Om priset är högt men du ändå gärna skulle ha produkten
Gäller det ett klädesplagg eller skor kan du be om att få reservera varan till följande dag - du får mera tid att tänka på ifall du verkligen vill ha och behöver varan eller inte. Många gånger händer det att varan inte alls är lika intressant följande dag längre.

4. Håll fokus vid kassan

Vid kassorna finns det alltid en massa småsaker som försöker väcka din uppmärksamhet. Detta är ett sätt på hur butiken vill få dig att köpa saker du inte behöver. Bli inte frestad av marknadsföringen utan håll fokus på det du valt att köpa från början.

Sammanfattning

Det finns olika sätt att hålla sig till att köpa enbart det du egentligen skall ha. Till att börja med är det viktigt att veta varför du skall gå till butiken, gör alltså en uppköpslista - och följ den! Då du väl är i butiken skall du gå direkt till den avdelning där de saker du skall köpa finns. Detta hjälper dig att inte fastna för att köpa andra saker ”på vägen”. Du sparar även tid med att inte irra omkring i butiken utan mål. Sedan lönar det sig att fundera på ifall du verkligen behöver det du köper. Sist men inte minst skall du komma ihåg att hålla fokus fram tills du kommit ut ur butiken, bli inte frestad att köpa saker du inte behöver.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822