Agera ekologiskt - plånboken tackar
2019-04-03

Varför lönar det sig att ta vara på matrester? Vilka är fördelarna med att åka kommunalt? Hur fyndar vi second hand? I denna artikel ger vi dig tre tips på hur du kan skapa en mer miljövänlig vardag samtidigt som du sparar pengar och tid. Läs mer!

meddelandelån ekonomiska miljövänliga tips

Tre enkla ekologiska tips

I dagens samhälle blir det allt viktigare att tänka över sina konsumtionsvanor för att spara på miljön och på plånboken. Vi vill hjälpa dig i skapandet av en mer ekonomiskt ekologisk livsstil - fördelarna i slutändan blir att du sparar pengar och bidrar till en bättre framtid på vår planet!


1. Ta vara på matrester - plånboken tackar dig

Fastän det i stunden kan kännas onödigt att spara den där lilla matportionen, eller att slänga bort bananerna då de börjar se lite bruna ut, ifall de inte hunnit ätas upp, lönar det sig att tänka om. Gör bananbröd av de bruna bananerna istället. Den lilla matportionen kunde mycket väl kombineras med något och på så sätt bli en full måltid! De är de små detaljerna som leder till stora förändringar i slutändan - vi sparar lätt några hundralappar i månaden genom att ta vara på alla matrester vi har och använda dem effektivt.

Då vi väl är i mataffären lönar det sig att fundera på vilka varor som är i säsong i Sverige för tillfället, och använda oss mer av säsongvarorna. På så sätt kan vi undvika inköp av produkter som transporterats långa vägar och bidragit till utsläpp på vägen. I april är morötter, nässlor och kålrot några exempel på varor som är i säsong.


2. Utnyttja kommunaltrafik - spara både pengar och tid

Visst kan det ibland kännas skönt att åka iväg till jobbet helt i egen tidtabell med egen bil. Det finns ändå många fördelar med att åka kommunalt:

  • Vi behöver inte fundera på bensinkostnader - att åka kommunalt är billigare
  • Vi kan ta vara på tiden i bussen eller tåget genom att läsa en bok, dricka morgonkaffet eller läsa dagens tidning och på så sätt koppla av på vägen till jobbet
  • Miljön tackar oss!

Det finns alltså många faktorer som säger att vi borde övergå mer och mer till kommunaltrafik i den mån den är möjligt. Vi sparar både pengar, och faktiskt också tid ifall vi utnyttjar minuterna effektivt genom att göra andra saker samtidigt vi sitter i tåget eller bussen.


3. Shoppa second hand - fynda gömda skatter

Att shoppa second hand gynnar oss på många sätt. Vi sparar pengar då prylarna vi hittar second hand för det mesta är rejält billigare än dem vi hittar i vanliga affärer. Dessutom är chansen stor att vi hittar gömda skatter som ingen annan har hemma. Att minnas är också att miljön tackar oss, då vi ger produkterna som redan finns i cirkulation, ett nytt liv.

Ett bra alternativ till att shoppa second hand är att ordna byteshandel med vänner. Samla ihop vännerna någon eftermiddag och låt alla ta med sig prylar de inte längre själv har nytta av. På så sätt blir vi av med de prylar vi inte vill ha, samtidigt som vi fyndar nytt. Passa på att dricka en kopp kaffe med vännerna under tiden ni fyndar - byteshandeln blir samtidigt en social grej!


Sammanfattning - spara pengar genom att agera ekologiskt

I denna artikel har vi gett dig tre tips på hur du skapar ett mer miljövänligt tänk, samtidigt som du sparar pengar. Att tänka ekologiskt kan dessutom vara en social grej - med andra ord sparar du pengar och miljö, samtidigt som kan skapa tid till att umgås med vänner. Ett miljövänligt tänk minskar risken för en sprucken budget då vi utnyttjar de resurser vi redan har istället för att köpa nytt. Kom dock ihåg, att vi på Meddelandelån finns här för dig ifall det oväntade trots allt sker - låna 1000-30 000 kr hos oss för att täcka de eventuella överraskande utgifterna.

Vi på Meddelandelån önskar dig lycka till i den mer ekonomiska och miljövänliga vardagen.


meddelandelån anna

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822