Sparblogg - 5 tips inför skolstarten
2019-08-08

Semestern närmar sig sitt slut, och samtidigt närmar sig barnens skolstart. Det är dags att återgå till vardagen och nya utmaningar! I denna sparblogg ger vi dig fem tips på hur du sparar både pengar och tid inför skolstarten.

Meddelandelån spartips spara pengar skolstart

Spara tid och pengar vid skolstarten

Vi har samlat ihop fem spartips inför skolstarten. Med dessa tips återgår du galant till vardagen. Hur sparar du pengar i samband med skolstarten? Hur effektiviserar du tidsanvändningen? Läs våra tips här nedan!

Spartips 1. Nya tillbehör - är de alltid nödvändiga?

För många innebär skolstarten en ny början som för med sig inköp av ny ryggsäck, pennskrin och pennor. Det är dock bra att fundera en gång till - är det nödvändigt att varje år införskaffa nya prylar till skolan? Ofta fungerar det senaste årets ryggsäck mer än väl. I andra fall går det också bra att kolla in utbudet second hand - till exempel på Myrorna är det lätt att fynda! Du sparar både pengar och på miljön.

Vill du veta mer om hur du sparar pengar i vardagen genom att agera miljövänligt? Läs våra tips!

Spartips 2. Köp skolböcker begagnade

Både plånboken och miljön tackar då ni införskaffar skolböcker begagnade. Böcker till gymnasiet är förvånansvärt dyra, och de flesta av dessa böcker är dessutom läseböcker, vilka bra kan användas av flera personer. Begagnade skolböcker hittas flera vägar: t.ex på webbsidor som begagnadeskolbocker.se, Blocket samt i diverse grupper på Facebook. Vissa bokhandlar har dessutom en egna hyllor för begagnade böcker. Det lönar sig även att kolla på anslagstavlorna i skolan, ifall någon annan elev säljer sina använda böcker där.

Spartips 3. Samåk till skolan

Bor barnens klasskompisar nära? Ett ypperligt sätt att effektivisera morgnarna, är att komma överens med andra föräldrar med barn i samma skola, om att barnen kunde åka tillsammans. Antingen så att föräldrarna turas om att skjutsa barnen, eller så att barnen går eller t.ex cyklar tillsammans. På detta sätt undviker ni onödiga bilresor, och ifall barnen tillsammans tar sig till skolan blir resan mer trygg för alla parter. Ifall ni delar på skjutsandet till skolan sparar ni på miljön samtidigt som ni sparar pengar i form av lägre bensinkostnader.

Spartips 4. Planera handlande och måltider i förväg

Skolstarten innebär samtidigt ett återvändo till vardagen också för resten av familjen. Matuppköpen är en stor utgift och tidsdrivande faktor i vardagen. För att spara mycket tid och förvånansvärt mycket pengar, är det bra att planera in måltider för veckan i förväg, och handla en gång i veckan. På så sätt undviker ni de korta men kostsamma besöken till mataffären efter en lång jobbdag eller i samband med hämtandet till och från skolan. Läs våra tips om hur du effektivt sparar på matkostnader i vardagen här.

Spartips 5. Förbered dig på utgifter från hobbyer

Förutom att skolan börjar igen, är hösten i allmänhet den tid på året som barnens hobbyer startar efter sommarpausen. Hobbyer i sig är ofta kostsamma, men trots allt väldigt viktiga - hobbyerna är ett bra sätt att kunna koppla bort från skola, både då det kommer till läxor och för bildandet av vänskapsrelationer utanför klassrummet. Det som dock ofta glöms bort, är de oväntade utgifter som kan uppkomma i samband med hobbyerna - har fotbollen gått sönder, kanske simdräkten hunnit bli för liten sedan i våras? Dessa är utgifter som inte går att undvika. Det som underlättar är att ha en buffert som kan användas i de oväntade situationerna.

Sammanfattning - smidigare skolstart med våra spartips

I samband med barnens skolstart finns utrymme för många oväntade utgifter. Tänk på dessa tips så klarar du dig galant, samtidigt som du sparar tid.

  • Fundera på vilka tillbehör (ryggsäck, pennskrin) ni redan har i huset, och vilka som behöver införskaffas - spara pengar och miljö genom att shoppa second hand
  • Köp skolböcker begagnade, stora summor pengar sparas snabbt på detta sätt, samtidigt som miljön tackar
  • Samarbeta med skjutsandet till skolan, kanske grannarnas barn ska iväg samtidigt?
  • Vardag innebär mer rutiner även då det kommer till måltider - planera dessa i förväg, och handla allt för veckan på en och samma gång - du sparar tid och pengar
  • Var förberedd på oväntade utgifter i samband med hobbyer: ha en buffert för dessa utgifter

Genom att i förväg fundera ut vad som egentligen är nödvändigt att sätta pengar på i samband med skolstarten samt genom att samarbeta med människor runt dig, sparar du både tid och pengar då vardagen drar igång igen. Vi hoppas att spartipsen ovan ger dig hjälp på traven.


Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:30 - 17:00
09:00 - 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822