7 tips att sänka mobilkostnader
2020-04-21

7 tips på hur du sänker dina mobilkostnader

Har du svårt att få ekonomin att gå ihop just nu? Du är långt ifrån ensam. Men visste du att du kan spara hundratals kronor bara genom att sänka dina mobilkostnader? Här kommer sju tips på vad du kan tänka på för att minska mobil- och abonnemangskostnaderna och göra dina digitala vanor mer anpassade efter din nuvarande budget.

spara mobilkostnader 7 tips mobiltelefon kaffe

1. Jämför olika mobilabonnemang

Om du vill sänka dina mobilkostnader kan du börja med att ta reda på om du verkligen har det mest prisvärda mobilabonnemanget. Du kan till exempel använda dig av en jämförelsesajt som Mobilabonnemang.se. Där kan du enkelt jämföra abonnemang från olika operatörer och se vilka erbjudanden som skulle passa just dina behov och önskemål.

2. Köp mobil med abonnemang

Många operatörer erbjuder förmånliga priser om du köper en mobiltelefon och samtidigt tecknar ett abonnemang. Du kan i många fall spara tusentals kronor. Kom dock ihåg att detta vanligtvis innebär att du är bunden till operatören i 12 eller 24 månader.

3. Köp lagom mängd surf

När du tecknar abonnemang, tänk på att köpa den surfmängd som faktiskt matchar dina surfvanor. Många tar i och köper mer surf än vad de faktiskt använder, vilket blir onödigt dyrt. Men köp inte heller för lite surf, så att du redan efter halva månaden behöver tanka på extra. Ett bonustips är att se över din dataförbrukning den senaste månaden och basera ditt val av surf på det.

4. Bli medveten om dina mobilvanor

Fundera en gång extra på vad du använder din mobil till, och om det kanske finns något som du tillfälligt kan dra ner på för att minska kostnaderna. Ringer du och sms:ar mycket? Är du väldigt aktiv på sociala medier eller tittar du ofta på YouTube-videor?

Olika appar använder olika mängd surfdata – YouTube och andra streamingtjänster drar till exempel mer surf än både Facebook och Instagram. Lär dig att prioritera och använd mobilen efter din budget!

5. Skaffa abonnemang med fri surf

Om du vet att du använder, och vill fortsätta använda, mobilfunktioner som kräver en större mängd surfdata så kanske ett abonnemang med fri surf skulle passa dig. Fundera på om du kanske till och med klarar dig på fri surf i mobilen och i så fall kan säga upp ditt fasta bredband – med ett extra datakort kan du surfa även på andra enheter.

6. Är du student eller pensionär?

Många operatörer har erbjudanden som riktar sig till studenter och pensionärer, till exempel mobiler och abonnemang till rabatterade priser eller andra förmånliga tilläggstjänster. Håll även utkik efter tillfälliga kampanjer!

7. Stäng av eller ändra onödiga inställningar

Det finns en del appar och funktioner som drar surfdata fast du kanske inte vet om det. Stäng till exempel av dataroaming när du åker utomlands och avaktivera automatisk videouppspelning i appar som Facebook. På så vis slipper du få en obehaglig överraskning när räkningen kommer.


Behöver du mer tips på hur du kan spara i vardagen?

Läs våra 10 tips till sparande i ekonomiskt tuffa tider och kom igång med sparandet direkt!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822