Finland 100 år
5.12.2017

Meddelandelån Finland självständighetsdag

Onsdagen den 6 December fyller Finland 100-år som självständig stat. Meddelandelån vill gratulera vår granne i öst för ett sekel av självständighet.


Avvikande öppettider

Eftersom vår kundtjänst betjänar dig från Finland påverkar firandet av självständighetsdagen vår verksamhet.

Vår kundtjänst betjänar dig under onsdagen den 6 December från klockan 13-16. Vi beklagar eventuella besvär detta medför.

Nedan har vi samlat ett infopaket om hur den Finska självständigheten firas.

Blåvit belysning kring världen

För att gratulera Finland på sin 100-årsdag belyses kända landmärken i över 30 länder med blåvit belysning. Bland dessa landmärken är bl.a. Kristusstatyn i Rio de Janeiro, Colosseum i Rom, Holmenkollens idrottsarena i Oslo och Globen i Stockholm. Utöver utländska monument belyses även Finska offentliga byggnader med blåvita färger. Även hela fjället Saana i Kilpisjärvi har fått en blåvit färg i ära av självständighetsfirandet.

Hur firar Finländare självständigheten?

I Finland firas självständigheten årligen med stora festligheter runt landet. Den mest traditionella formen av firande är att samlas framför televisionen med familjen för att följa tv-sändningen av slottsbalen på presidentens slott. Även studenternas fackeltåg är en populär tradition som varat sedan 1951.

Till ära av 100-års jubilé har alla Finländare uppmuntrats att delta i festligheterna genom bland annat gemensamma kaffestunder som ordnas den 5.12 runt landet Finland till ära. Flaggning av den Finska flaggan påbörjas avvikande redan på självständighetsdagens afton den 5.12 klockan 18 och fortsättas fram till klockan 22 på självständighetsdagen, förutsatt att flaggan kan belysas under de mörka timmarna. Offentliga byggnader och monument belyses med blåvita färger, men även vanliga Finländare dekorerar bostäder med blåvita ljus för 100-åriga fosterlandet.

Meddelandelån gratulerar Finland och alla Finländare för 100-år av självständighet och önskar er en glad självständighetsdag.

Anna Meddelandelån

Anna

--

Meddelandelån Kundtjänst

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:00 – 21:00
10:00 – 17:00
13:00 – 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 020-40 00 03