Skatteåterbäringen redan till påsken
2017-01-23

Edit: Skatteverket har förlängt tiden för att skaffa den digitala brevlådan. Läs nedan så hinner du få skatteåterbäringen ännu till påsken!

Skatteåterbäring betalas ut till de personer som betalat för mycket skatt under det gångna året. Vill du ha skatteåterbäringen redan till påsken? Läs vidare.

Skatteåterbäring till påsk


Skatteverket har nyligen anmält att det i år är möjligt att få sin skatteåterbäring redan till påsken. För att detta skall vara möjligt skall du uppfylla följande kriterier:

Du:

  • är en privatperson
  • har en digital brevlåda
  • har anmält ditt bankkonto rätt till Skatteverket
  • har godkänt skattedeklarationen senast 29 mars, utan tillägg eller ändringar

Vad är en digital brevlåda?

Det finns tre alternativ för en digital brevlåda; Digimail, Kivra och Min myndighetspost. Den digitala brevlådan är gratis och säker att använda, eftersom registrering och inloggning sker med e-legitimation.

Hur fungerar den digitala brevlådan?

En digital brevlåda fungerar på motsvarande sätt som en vanlig e-post, med skillnaden att man behöver registrera sig och alltid loggar in till brevlådan med sin e-legitimation, precis som till MittMeddelandelån. Detta gör tjänsten tryggare att använda än en vanlig e-post. För att skaffa en digital brevlåda behöver du alltså enbart en e-legitimation, till exempel Mobilt BankID.

Vilka brev kommer till min digitala brevlåda?

Väl inne i din digitala brevlåda kan du själv välja vilka brev du vill motta. Du skall kryssa för de företag och myndigheter som du önskar motta brev från. För att få skattedeklarationen hit, kontrollera att du aktiverat myndighetspost och valt att motta brev från Skatteverket.

Varför ha en digital brevlåda?

Den digitala brevlådan är ett säkert val för att motta viktig post, oberoende var man befinner sig, hemma, på landet eller utomlands. Den är dessutom miljövänlig och gratis!


Viktiga datum för skatteåterbäringen:

26 mars: Sista dagen att skapa en digital brevlåda. Kontrollera även att du anmält ditt kontonummer rätt.

8-10 mars: Skattedeklarationen skickas till din digitala brevlåda som en PDF-fil.

21 mars: Första dagen att göra skattedeklarationen. Vi rekommenderar att göra den fortast möjligt, men senast 29 mars för att få pengarna till påsken.

5-7 april: Skatteåterbäringen utbetalas.

2 maj: Sista dag att deklarera för att få skatteåterbäringen till midsommaren.

Observera att det endast är möjligt för privatpersoner att få skatteåterbäringen redan till påsk. Om du gör reseavdrag, har sålt aktier eller bostad hinner du dock inte få skatteåterbäringen redan till påsken. Du kan oberoende göra skattedeklarationen genast då du vill men senast 2 maj, så får du skatteåterbäringen till midsommaren.

För att få skatteåterbäringen dessa tider, skall deklarationen göras digitalt, antingen via applikationen eller e-tjänsten. Märk väl att vi redan rapporterat elektroniskt förra årets räntebetalningar till Skatteverket för dig som haft lån hos Meddelandelån.


Mer info och tips

Vill du ha mer information om vad skatteåterbäring är? Eller vill du ha tips på vad du kan göra med pengarna? Läs vårt blogginlägg om skatteåterbäring!


Uppdatering 2017-03-23: om du gör den digitala brevlådan senast 26 mars hinner du ännu få skatteåterbäring till påsk.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:30 - 17:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822