Sparbloggens tredje avsnitt - En plan för sparande
2014-12-03

Meddelandelån sparblogg plan för att spara pengar

Att lägga upp en plan för sparande


Välkommen till det tredje avsnittet av vår sparblogg. I det första avsnittet berättade vi några sätt med vilka hur du kan spara pengar på matkostnader. I det andra inlägget delade vi 5 tips med vilka du kan spara pengar genom att undvika onödiga kostnader i vardagen. I detta avsnitt kommer vi att behandla hur man lägger upp en plan för sitt sparande.

Att spara pengar är inte enkelt!

De flesta av oss planerar att spara pengar, men det är ändå bara en bråkdel av de som planerar, som verkligen kommer att hålla sig till sin plan och spara pengar. Det är få som inser att det viktigaste med att spara pengar är att lägga upp en plan som fungerar för en själv, och sedan hålla sig till den planen. Planen ska låta dig betala för nödvändiga saker (t.ex. mat, klädsel, hyra), och i tillägg till det, ska den ge dig möjligheten att lägga undan en summa pengar t.ex. varje månad eller varje vecka.

Hur lägger man upp en plan för sitt sparande?


1. Lägg upp ett realistiskt mål – spara till något konkret
Allt börjar med ett mål. Ditt mål kan vara vad som helst, det viktigaste är att du har ett konkret mål för ditt sparande och att målet är realistiskt (dvs. att du har chansen att nå ditt mål inom rimlig tid). Ditt mål för sparandet kan vara t.ex. du vill ha exakt 50 000kr på ditt bankkonto om ett år, eller du vill spara till en semesterresa till Thailand nästa höst. Det är mycket enklare att spara pengar då du har ett konkret mål.

2. Tänk på att spara som att betala hyra
Du måste bestämma dig för hur mycket du önskar spara varje månad. Summan som du sparar beror helt på din egen ekonomi. Ifall du har råd att lägga undan några hundralappar per månad så bör du göra det, ifall du kan spara flera tusenlappar per månad, bör du göra det. Ju mer pengar du kan lägga undan per månad, desto snabbare sparar du pengar.

Det viktigaste är ändå att du bestämmer dig för en konkret summa som du lägger undan (t.ex. på ett sparkonto) varje månad. Tänk på att spara pengar som att betala hyra – du måste betala en viss summa på ett bankkonto varje månad!

3. Håll dig till planen
När man betalar en räkning, försvinner pengarna och sannolikt ser man dem aldrig mer. När man sparar lägger man undan pengarna för att förbruka dem senare, dvs. pengarna finns ännu inom räckhåll, vilket gör att man kan bli lockad till att använda dem! Hur håller man sig till planen och låter bli att spendera de sparade pengarna för tidigt?

A. Skaffa ett sparkonto därifrån du inte kan lyfta pengar lika enkelt
B. Ha banken att flytta pengarna automatiskt från ditt förbrukskonto
C. Dela dina sparplaner med andra (nära vänner, familjemedlemmar)

Sammanfattning


De flesta av oss tänker att vi borde börja spara, men det är väldigt få av oss som verkligen börjar spara eftersom det är otroligt svårt att spara pengar! I detta blogginlägg har vi delat flera nyttiga tips som hjälper dig med att lägga upp en plan för ditt sparande. Det gäller att lägga upp ett konkret mål som man sparar till, att lägga undan en lika stor summa varje månad och att hålla fast vid sin plan!

Med vänlig hälsning,Meddelandelån smslån
--
Kontakta vår kundtjänst

Pssst...

Vi har lanserat en julbildstävling på Facebook, där du har chansen att vinna en drömpresent åt din vän, släkting eller familjemedlem. Delta här.

Meddelandelån julbildstävling facebook

OBS! Deltagandet i tävlingen kräver Facebook-konto.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822