Om våra priser

När du tar ett lån hos Meddelandelån kan du vara säker på att det pris du ser när du ansöker är samma belopp som du får på din faktura. Vi är måna om att ge dig all information du behöver när du behöver låna pengar för att undvika överraskningar och dolda kostnader som kan uppstå när informationen är knapphändig.

information priser ansökan människa dator

Effektiv årsränta

Då man redogör kostnaderna för ett smslån, måste kreditgivarna uppge kostnaderna i effektiv årsränta. Kom ihåg att effektiv årsränta är ett måttbegrepp, inte en faktisk kostnad för smslån. Den effektiva årsräntan innehåller alla kostnader som uppstår under ett års tid. Syftet med den effektiva årsräntan är till för att hjälpa konsumenten jämföra olika lånesummors kostnader. Därför kan kortfristiga lån framstå som dyrare än vad de egentligen är. I den effektiva årsräntan beaktar man inte relationen mellan lånesumman, kostnaden och lånetiden. Smslån är inte ett lån som låntagaren innehar i ett eller flera år. Dessutom så uppstår det inga fortsatta månatliga kostnader som formeln för effektiv årsränta antar att det gör.

Till exempel då smslånets kostnad för lånekapitalet är cirka 20 %, är kostnaden för bostadslån cirka 75% av lånekapitalet. Detta framgår inte tillräckligt klart och tydligt, om låntagarna jämför med verklig årsränta. Smslånens verkliga årsränta kan vara flera tusen procent, då bolånets verkligen årsränta bara är några procent, även om bolånets kostnader kan vara avsevärt mycket högre än smslånens kostnader.

Meddelandelåns övriga kostnader

Att ringa vår kundtjänst kostar aktuell samtalstaxa, dvs. samma pris som det kostar att ringa en vän. Det finns inga extrakostnader. Du kan också kontakta oss gratis via e-post eller chat-funktionen på webbsidan. Kontakta vår kundtjänst

Vill du veta mer?

Våra priser för smslån
Effektiv årsränta för smslån

 

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:00 – 21:00
10:00 – 17:00
13:00 – 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 020-40 00 03