Meddelandelåns tips för midsommarfirande
2021-06-09

Meddelandelån midsommar nyhet

Så får du till ett härligt midsommarfirande

Många av oss längtar verkligen efter att få fira midsommar ordentligt i år. Det ser faktiskt ut som att det kommer att vara möjligt att fira högtiden i lite större grupper än vad som var möjligt förra året, då restriktionerna var striktare. Här kommer vi att ge några tips på hur du anordnar en midsommarfest som verkligen blir minnesvärd och speciell.

Få känsla för vad det är som firas

Om man inte bara firar av slentrian för att det är kul med fest, utan sätter sig in i vad midsommar innebär så brukar behållningen bli extra stor. Midsommar är en lite speciell högtid med en mångbottnad historia som sträcker sig mycket långt bakåt i tiden. Många menar att det är en hednisk högtid med rötter från förkristen tid.

Midsommar firas när jorden är som mest lutad mot solen under årets längsta dag. Att fira växtlighet och blomsterprakt när vi är omgivna av just det är väldigt meningsfullt. Det kommer till uttryck i blomsterkransar i håret, midsommarstången som det dansas kring och flera av de lekar och traditioner som hör till under ett klassiskt svenskt midsommarfirande.

För den som befinner sig på landet är det ingen dum idé att plocka sju sorters blommor på midsommarkvällen och sova med dem under huvudkudden. Precis som traditionen påbjuder. I stan brukar det finnas platser där hembygds- eller idrottsföreningar rest en ordentlig midsommarstång, och att uppsöka ett sådant sammanhang kan vara en bra idé. Där gäller det dock att vara vaksam på vilka regler som gäller för folksamlingar. Det kan finnas en poäng i att fira med familjen på hemmaplan istället. Flera klassiska midsommarfiranden i större format är tyvärr inställda 2021.

Lättfixad midsommarmat

Många av de rätter som hör till en midsommarbuffé är ganska enkla att göra i ordning. Jordgubbstårta, sill och färskpotatis finns på goda grunder med i bilden hos många som vill äta extra gott på midsommarafton. Gubbröra är en annan midsommarklassiker som är lätt att göra. Den innehåller hårdkokta ägg, crème fraîche, finhackad lök och ansjovis som viktigaste ingredienser.

Om du har budget för det är stenbitsrom en lyxig råvara som gör sig bra till exempelvis skagenröra, på blinier eller på en smörgåstårta. Om du vill göra något mer matigt som fungerar bra på en buffé är pajer en klassiker som du faktisk kan göra i förväg och frysa in. Det är ju inte alla som har möjlighet att vara lediga just innan midsommarafton för att förbereda en fest. Eftersom midsommarmat inte är en speciell meny passar det bra att anordna ett knytkalas om ni är flera som ska fira tillsammans.

Naturliga dekorationer

Genom att förbereda ett långbord och dekorera rummet eller uteplatsen där ni kommer vistas blir det lite extra festligt. Vilken typ av dekorationer du använder är förstås valfritt, men utgå gärna från ett visst färgtema. Allra enklast och vackrast är det att dekorera med blommor och blad, gärna sådana du plockat själv.

Ordna en midsommarfest som har något för alla

Efter en lång tid av allvar och restriktioner kan det vara skönt att få släppa fram sin lekfulla sida. För att alla ska tycka att det är kul gäller det att ha lekar som verkligen är roliga för alla och inte bara för till exempel barn.

Att klä sig rätt är lätt

Eftersom vi alla är lite svältfödda på festligheter kan det vara extra roligt om alla försöker klä upp sig lite till midsommarfesten. Det behöver inte bli svårt, ljusa färger kan räcka bra som klädkod. En klassisk blomsterkrans bidrar till stämningen, både för dig och alla som ser att du bär den.

Att binda en blomsterkrans som passar att bära runt huvudet är inte svårt. Man kan ha snöre som grund och fläta in blommor, eller arbeta enbart med blommor och blomsterstjälkar. För att kransen ska hålla till sent på kvällen eller natten är det bra att fästa den med hjälp av metalltråd på några ställen. Den som inte har tid att plocka blommor och göra en egen midsommarkrans kan faktiskt beställa en från en blomsterbutik. Ett annat tips när det gäller klädsel på midsommar är att ha en regnjacka eller regnponcho till hands, ingen traditionell midsommar i Sverige utan lite regn!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822