Året 2021 - Vad ser vi fram emot
2021-01-21

Meddelandelån januari händelser

Detta ska du vara beredd på 2021

Om 2021 blir ett lika omvälvande år som 2020 återstår att se. Förhoppningsvis kommer vi att förknippa året som just börjat med lösningen på det problem som kommit att karaktärisera 2020, alltså covid-19 och den pandemi som påverkat våra liv.

Allmänna händelser under 2021

Det ligger i sakens natur att man inte kan veta i förväg vilka händelse som kommer att bli de mest omvälvande under ett kommande år. Få hade kunnat gissa att 2020 skulle präglas så fullständigt av ett virus från Kina. Det var nog inte heller många som hade gissat att det för världen så viktiga valet i USA skulle få ett så bittert och underligt efterspel som det kom att få.

Något som rent hypotetiskt skulle kunna bli en av de största händelserna, inte bara under året utan i mänsklighetens historia, är om någon av de marssonder som kommer att skickas under året skulle hitta spår efter liv på vår röda grannplanet. En annan sak att hoppas på är ett fungerande vaccin mot covid-19, fast då talar vi om processer med framsteg som kommer steg för steg, snarare än händelser. Förmodligen kommer det under 2021 att bli ganska tydligt om Folkhälsomyndighetens kontroversiella strategi för att motverka covid-19 verkligen varit så dålig som många hävdat, eller det smarta drag som Anders Tegnell verkar hoppas att han har genomfört.

Den 3 mars kommer det hållas en rättegång mot polisen som dödade George Floyd, en händelse som utlöste BLM (Black Lives Matters) i flera länder. En annan rättegång som kan komma att skapa ringar på vattnet är riksrätten mot USA:s avgående president Donald Trump. Apropå USA, något som precis har hänt är att Joe Biden och Kamala Harris svurits som president respektive vicepresident. Många har tyckt att det är för mycket fokus på USA i Sverige, men vi förutspår att det stora landet i väst kommer att vara minst lika intressant och omdiskuterat 2021. Det ska till exempel bli spännande att följa Joe Biden under det stundande klimatmötet. USA:s politik i sådana frågor påverka oss alla.

Fotbolls EM och olympiska spelen

Alla som gillar idrott ser nog fram emot 2021! I sommar har vi både Fotbolls EM och olympiska sommarspel att se fram emot. Båda evenemangen är framflyttade från 2020. Fotbolls EM kommer att ha en unik form då turneringen inte spelas i ett specifikt land, utan matcherna avgörs i många klassiska fotbollsstäder, nämligen: Baku, München, Rom, Sankt Petersburg, Amsterdam, Bilbao, Bukarest, Budapest, Köpenhamn, Dublin och Glasgow. Semifinaler och finalen avgörs på Wembley arena i London. Det bli ingen match i Sverige med andra ord trots att vi ansökt om att få en. Sverige är i alla fall kvalificerat och landslaget har chans att upprepa den fina insatsen från VM 2018, då vi gick till kvartsfinal. I januari 2021 pågå fortfarande diskussionerna om hur Fotbolls EM ska arrangeras. Det finns en risk för att hela turneringen kan komma att flyttas till Ryssland, då det anses säkrare än att ha ett utspritt EM, om inte corona-situationen blir avsevärt bättre än idag.

En annan stor sporthändelse att se fram emot är VM i nordisk skidsport som avgörs i Oberstdorf i södra Bayern i Tyskland mellan den 23 februari och 7 mars. Där hoppas vi på många svenska medaljer, inte minst från de framgångsrika svenska skiddamerna med Frida Svensson, Linn Svahn och Ebba Andersson i spetsen.

Svenska evenemang

Ett evenemang vi inte kommer att få se under 2021 är den svenska Melodifestivalen. I år kommer bidragen till den stora finalen i Rotterdam utses av kommittéer i respektive land och det kommer inte avgöras genom tävlingar.

Uppsala Reggae Festival, Sweden Rock i Sölvesborg, Lollapalooza i Stockholm, Kirunafestivalen, Big Slap i Malmö och Way Out West i Göteborg är sex stora festivaler som också planerar att genomföras. Inte minst Sweden Rock har en otrolig lineup i år med många av de bästa banden i världen i den hårdare genren. När det gäller idrottsevenemang på svensk mark ser 2021 dock tyvärr ut att bli något av ett mellanår.

Meddelandelån finns här för dig under det händelserika året

Som du ser kommer året att innehålla många spännande händelser och evenemang! Ifall du planerar på att delta på något av de kommande evenmenangen, eller om du till exempel planerat på att skaffa en ny television för att njuta av OS från hemsoffan och är i behov av tillskott i din kassa kan du vända dig till Meddelandelån! Hos oss kan du ansöka om ett lån från 4000 - 30 000kr och får du besked direkt!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822