Meddelandelåns tips för halloweenfirande på budget
2020-10-27

Meddelandelån halloween tips

Så lyckas du med halloween på en tight budget

Att satsa stort på halloween kan innebära förberedelser som kostar en hel del pengar. Många hyr maskeradkläder och köper färdigt pynt från specialbutiker. Men om du inte vill lägga så mycket pengar på halloweenfirandet har du kanske lite extra tid över istället? Då kan du fira halloween minst lika stämningsfullt som om du slentrianköper en massa prylar för dyra pengar.

Fira med stil samtidigt som du får ner kostnaderna

Här är en lista med förslag på hur du kan förhöja känsla till halloween utan att det kostar en massa pengar:

Pumpor är obligatorisk på halloween

Välj bort plastpumpor! Att skära ut det klassiskt leende, men lite läskiga, ansiktet ur en äkta pumpa ger dig den mest ikoniska halloweenprydnaden av alla. Nästan gratis! Inkråmet kan såklart ätas så att ni får en rätt på köpet. Tänk på att det finns pumpor i olika färger och storlekar och det är snyggast med flera.

Att berätta historier slår det mesta

Berätta spökhistorier för varandra! Alla kan berätta en spökhistoria, förberett eller improviserat. På en halloweenfest kan det bli det perfekta inslaget om någon eller några av deltagarna, kanske istället för att hålla ett tal, berättar en lagom läskig och kort historia! Att berätta är en konst och en form av samvaro som verkligen har potential eftersom det sker ett samspel mellan den som berättar och dem som lyssnar. Det är en stor skillnad mot allt vi konsumerar via media.

Spela tillsammans

Spela igenom ett läskigt spel. Om det finns en spelkonsol i hemmet kan det vara en bra idé att spela till exempel Resident Evil tillsammans. Det är en serie skräckspel som är lika roliga att titta på som att spela. Last of Us är ett annat spel som funkar, men det finns många att välja mellan, beroende på vad ni har tillgång till.

Leta upp läskiga guldkorn på YouTube

Streama en kuslig historia! På YouTube och andra streamingtjänster finns det en hel del lämpligt att lyssna eller titta på. Ernst Hugo Järegård, en av Sveriges bästa manliga skådespelare genom alla tider, har till exempel läst in en novell av H.P Lovecraft. Mycket mer skrämmande än serien Lovecraft County som nyligen visats på TV. Spökhistorier av Edgar Allan Poe rekommenderas också.

Filmmusik kan sätta den rätta stämningen

Tänk igenom musiken! Att ha rätt ljudmiljö är viktigt för helheten. Vi rekommenderar ett soundtrack från skräckfilmer som kan gå på bakgrunden.

Umgås i skenet av fladdrande lågor

Tänk på belysningen. Är det en lugn tillställning med vuxna som planeras så är levande ljus svårslaget. Färgade lampor och dämpad belysning kan också skapa en atmosfär utöver det vanliga.

Anonyma samtal ger skräckkänsla

Kom överens med någon som ringer anonymt till er under er halloweenfest eller talar in ett spöklikt meddelande på en telefonsvarare. Du kan också tala in egna skrämmande meddelanden med hjälp av en röstförvrängare.

Pynta med mat

Låt maten utgöra en del av dekoren. Ägg kan målas så att de ser ut som ögon, kött kan hängas på krokar på en ställning, med en halv korv och ett mandelflarn som nagel får du ett avhugget finger. Dallrande aladåber med okänt innehåll är en rätt som skapar milt obehag rent visuellt men som kan smaka bra! Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Så firar du halloween säkert trots covid-19

Många väljer, på goda grunder, bort större folksamlingar i dessa tider. Att vi lever i en pandemi är faktiskt läskigare i sig än det är att fira halloween. Ett tips, särskilt för barnfamiljer, är att bearbeta situationen vi befinner oss i genom att göra halloweendräkter där munskyddet får vara med som en del av kostymen. Allt från maskerade banditer, till ninjor, patienter, psykotiska läkare och hispiga hypokondriker kan ju mycket väl bära munskydd samtidigt som de är typiska halloween-karaktärer!

Sen gäller det att fira i mindre sällskap än ni kanske annars skulle ha gjort. Men varför inte sända delar av ert kalas i Zoom eller en liknande tjänst samtidigt som ni tar del av någon annans firande? Det blir inte samma sak som att träffas, men är kanske bättre än ingen samvaro alls under rådande omständigheter? En tröst är att det ofta är samma sak att fira säkert, som att göra det billigt.

Ett litet lån behöver inte vara så skrämmande

Halloween kommer i slutet av månaden, börjar det eka lite tomt på lönekontot samtidigt du vet att du kommer att ha pengar nästa månad? Då kan du rädda situationen med ett smslån från Meddelandelån. Det är bra att vara sparsam, även under storhelger och högtider, men ibland är det helt enkelt värt att betala i efterhand för att skapa vad som faktiskt kan bli ett minne för livet.

OBS! Meddelandelåns avvikande öppettider under allhelgonahelgen

Vår kundtjänst betjänar dig enlig följande under allhelgonahelgen:

  • Fredag 30 oktober: 08:00-15:00
  • Lördag 31 oktober: 09:00-15:00

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822