Samarbeten på smslånbranschen
2020-06-02

Vikten av bra samarbeten i konkurrensutsatta branscher

Att välja bra samarbetspartners kan vara nyckeln till framgång ur många olika perspektiv. Detta inlägg har vi gjort med en av våra affiliate samarbetspartners, Alexander, som berättar om sina erfarenheter. Om du är intresserad av att bli affiliate till oss kan du läsa mera här.

samarbeten meddelandelan

Hej! Jag heter Alexander M. Sandvik och driver företaget TribuSoft som bland annat tillhandahåller jämförelsetjänster så som HittaSMSlån.

Studerar du och har fått en gruppuppgift vill du med största sannolikhet välja studenter som är lika studiemotiverade som dig själv. Detta går att säga även när det kommer till företagande. Ett tips som jag fick tidigt in i mitt entreprenörskap var att hitta människor som delar samma ambitioner som jag själv och hitta sätt att samarbeta med dem där bägge parter har en vinning i det. I den här artikeln belyser jag vikten av att välja rätt samarbetspartners i en så konkurrensutsatt bransch som sms lån nischen.

Först och främst är det en god idé att presentera vad affiliate marknadsföring innebär.

Vad är affiliate marknadsföring

Affiliate marknadsföring handlar kort och gott om att marknadsföra andras produkter eller tjänster via internet. Detta går givetvis att göra på många olika sätt. På TribuSoft har vi valt att fokusera på att skapa guider och jämförelsetjänster med fantastiskt innehåll och intelligenta verktyg som möjliggör att vi kan sticka ut i mängden.

Affiliate marknadsföring fungerar på så vis att varje gång du förmedlar en ny kund till din samarbetspartner så betalas det ut en provision. Detta skapar fantastiska möjligheter för den som har kunskap inom webbutveckling och digital marknadsföring.

Sökmotoroptimering för att skapa synlighet

Vår strategi har sedan länge handlat om att driva trafik till våra samarbetspartners via sökmotoroptimering eller SEO. Det fantastiska med att driva jämförelsetjänster som har till syfte att synas högt uppe i Googles organiska sökresultat är det fundamentala i hur affiliate modellen är utformad för TribuSoft.

En affiliate behöver inte fundera på produkten, kundbemötande eller andra tidskrävande arbetsuppgifter som företaget vars produkt eller tjänst du marknadsför behöver befatta sig med varje dag. Detta möjliggör att affiliaten kan fokusera hundra procent av sin tid på marknadsföringen, om det nu handlar om optimering av annonser, SEO-arbete eller att finslipa på de verktyg som har tillsyfte att hjälpa konsumenter hitta det de söker efter.

Detta är också enligt oss varför affiliates och företag går så bra ihop, framförallt då vi väljer rätt samarbeten.

Att samarbeta med Meddelandelån

När det kommer till att välja rätt samarbetspartners är det inte alltid enkelt att förstå vilket företag som är rätt. Dessa huvudfaktorer använder vi på TribuSoft oss av när vi avgör vilken samarbetspartner som är rätt för oss.

  • Samarbetspartnern ska vara eminent inom branschen vi ska arbeta inom, vilket meddelandelån är inom snabblån/smslån branschen.
  • Det ska finnas en tydlig förståelse av värdet som en affiliate kan bidra med.
  • Samarbetspartnern ska ha en framstående personal, vilket ur min erfarenhet Meddelandelån har.
  • Samarbetspartnern ska ha en konkurrenskraftig produkt.

Alla dessa faktorer uppfyller Meddelandelån och på så sätt banar det väg för ett fantastiskt samarbete.

Att arbeta med SMS lån

Smslån brukar ofta vara förknippat med något dåligt, där företag har utnyttjat människor ekonomiska situation. För 5-8 år sedan var situationen med räntor och kostnader på branschen helt annat än det är idag. Idag består sms lån och snabblån marknaden av seriösa långivare och måttligare räntor.

Den stora efterfrågan för sms lån och snabblån har lett till att det finns över 40 stycken långivare på den svenska marknaden. Detta för att behovet för snabba pengar hela tiden ökar. När fler och fler företag då tar sig in på marknaden blir det svårt för myndigheterna att hålla reda på att alla företag är seriösa långivare som bedriver ansvarsfull kreditgivning, vilket kort sagt innebär att företagen endast lånar ut pengar till personer som faktiskt kan återbetala lånet.

Här har även vi som affiliates en stor skyldighet till att välja att arbeta med aktörer som är seriösa, som vi tycker att Meddelandelån är.

Göra gott där vi kan

Vi på TribuSoft har valt att donera hela hundra procent av vinsten som vår sida HittaSMSlån generar varje år till WWF. Ni kan läsa mer om det på vår undersida: Hitta SMS lån donerar 100 procent av vinsten.

Varför gör vi det kanske ni undrar?

Precis som vi nämner ovan har smslån ett rykte som inte gör branschen något positivt. Därför har vi valt att göra något som är så drastiskt som detta. Vidare hoppas vi att allt fler företag kommer anamma vårt sätt att arbeta och tillsammans göra smslån och snabblån till ett mindre svartlistat segment.

Fördelar med att samarbeta i konkurrensutsatta branscher

Som skrivet ovan vill jag belysa vilka fördelar det finns genom att samarbeta istället för att försöka ta sig an allt själv.

  1. När det kommer till synas i branscher så som sms lån och snabblån segmentet behöver du vara extremt duktig på SEO. Det innebär inte att du behöver lyckas med att vara bäst i alla olika rankingperspektiv, vilket är nästintill omöjligt. Det handlar om att ha majoriteten av rankingfaktorer på din webbplats relativt konkurrenterna. Ett sätt att göra detta överkomligt är genom att identifiera konkurrenter som du kan börja se som branschkollegor istället.
  2. Vid täta samarbeten möjliggör det också att du kan eliminera tid som det tar innan din webbplats tar fart på riktigt. För att tid är något det kommer ta när du ger dig in i en bransch så som denna. Jag skulle säga att du som funderar på att starta en affiliate webbplats inom snabblån nischen bör räkna med att du behöver två år av hårt arbete innan du kommer se några verkliga resultat.
  3. Den sista fördelen jag vill dela med mig av handlar om att fatta beslut som styrks utav hård data. Har exempelvis Google lanserat en uppdatering där CTR eller något annat har blivit påverkat, är det en fantastiskt att kunna jämföra hur det har påverkat webbplatserna. På så vis kan du dra mer nyanserade slutsatser om den rådande situationen.

Sammanfattning

Affiliate marknadsföring handlar om att förmedla kunder till företag via internet. Det finns många olika tillvägagångsätt till hur du kan lyckas med detta, där SEO är ett alternativ för den som har tiden att sätta sig in i hur SEO fungerar.

Nyckeln till framgång ur vårt professionella perspektiv handlar mycket om täta samarbeten med eminenta företag i branschen du ska ge dig in i. I detta fall har vi möjligheten att ingå i ett sådant med meddelandelån, vilket vi är oerhört tacksamma över.

Också från Meddelandelåns sida tackar vi Alexander för detta samarbete. Vill du komma i kontakt med Alexander kan du göra det på:Alexander(at)tribusoft.se.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:30 - 17:00
09:00 - 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822