Njut av höstlovet på budget!
2018-10-16

När löven fallit från träden och temperaturerna börjat sjunka känns vardagen många gånger lång och grå. Då sitter lite semester i form av höstlov bra! Har du lediga dagar i höst, men inte ännu bestämt vad du vill hitta på? Läs våra tips!

Vara basta hostlovstips

Våra bästa höstlovstips

Att vara ledig från arbetet behöver inte betyda stora planer och sprickor i budgeten - ta vara på dessa lediga dagar genom att koppla av och tanka ny energi istället! Vi har samlat ihop några idéer för dig som gärna tar det lugnt under höstlovet men ändå vill göra något extra.

1. Spela sällskapsspel med vänner

Vad är inte mysigare än att samla ihop vännerna till en kväll fylld av sällskapsspel? Koka te, baka något gott till och njut av varandras sällskap. Lätt att ordna och väl värt. Några populära sällskapsspel att spela tillsammans är Trivial Pursuit, Monopol och Alias, men alternativ finns så det räcker. Det är bara att välja och vraka enligt smak och det som finns hemma i hyllan - ett mysigt och samtidigt förmånligt sätt att tillbringa tid tillsammans med de nära och kära.

2. Ordna hemmaspa

Kanske du är i behov av lite egentid för att samla ihop ny energi för de kommande arbetsveckorna? Då kunde en spakväll vara något för dig! Vi har ställt ihop en lista på vad du behöver för att fixa ihop en bra spakväll!

  • Ansiktsmasker: antingen färdiggjorda eller så kan du göra en själv! För tips på hur du gör din egna ansiktsmask, se ansiktsmask.se. Genom att använda dig av hemgjorda produkter sparar du både på pengar, och försäkrar dig samtidigt om att maskerna inte innehåller några okända ingredienser.
  • Levande ljus: i höstmörkret piggar ljuslyktor lätt upp kvällen. Ifall du inte har ljuslyktor hemma, har till exempel IKEA ett brett sortiment på sådana.
  • Bastu: ifall du har tillgång till bastu, är det ett perfekt sätt att påbörja hemmaspakvällen. Efteråt kommer du garanterat vara avkopplad och i rätt humör för spa.

3. Rensa garderoben inför vintern

Ett projekt många har i baktankarna inför den nya säsongen, är att rensa garderoben. Är din garderob fylld av kläder, men ändå känns det som att du inte har något att sätta på dig? Då är det nog dags för en ordentlig rensning!

För att rensa garderoben effektivt utan att ändå ta ut dig helt i processen, rekommenderar vi att du städar ett parti i taget, det vill säga inte drar ut alla kläder i sovrummet samtidigt. På detta sätt kan du ta paus när du känner för det utan att känna dig överväldigad över mängden kläder du ännu har kvar att titta igenom.

Ifall du har lite extra tid och energi att använda, kan du lägga ut de klädesplagg du inte längre vill ha på exempelvis Tradera. Samla på detta sätt ihop några extra slantar! Ifall du inte har energi för att sälja kläderna, kan du även skänka dem till exempelvis Myrorna. Någon annan kommer garanterat glädja sig över de kläder du inte längre har nytta av. Samtidigt tackar miljön för återanvändningen!

Sammanfattning

I denna artikel har vi listat upp tre idéer för vad du kan hitta på under höstlovet - utan att spräcka budgeten.

  • Spela sällskapsspel med vänner - kvalitetstid då den är som bäst
  • Ordna hemmaspa - lika skönt som att åka iväg på spa, men samtidigt billigt
  • Rensa garderoben - känslan efteråt kommer du tacka oss för

Med dessa tips hoppas vi du får ett riktigt skönt höstlov. Vad brukar du sysselsätta dig med under de lediga dagarna? Dela gärna med dig av dina tankar och idéer!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:00 - 16:00
09:00 - 16:00
13:00 - 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822