Budgettips till nationaldagen
31.5.2018

Nationaldagen innebär en fin chans att samla ihop familjen eller vännerna och fira tillsammans. Som start på sommaren kunde nationaldagsfirande innebära till exempel picknick, grillfest med kompisarna eller varför inte ett besök till Skansen?

Meddelandelån nationaldag 2018

Så här håller du budgeten

Högtider brukar ofta innefatta en hel del oväntade utgifter. Känns detta bekant för dig även till nationaldagen? Även om denna dag innebär en fin chans att samla ihop familj och vänner och umgås tillsammans, behöver det inte handla om aktiviteter som drar ut på budgeten. Vi har samlat ihop tre budgettips för nationaldagen. Fira ekonomiskt!

1. Bjud in till picknick i knytkalasanda

För att ställa till med picknick är det enda som behövs en stor filt och att var och en tar med sig en snack, dryck eller maträtt, samt att någon hämtar kärl och bestick. Vem som hämtar vad är det bra att komma överens om i förväg, så att ni har allt ni behöver och inget dubbelt. Voilà, så är en fin och billig nationaldagspicknick fixad!

2. Grillfest med vännerna

Någon i kompisgänget som har terrass med grill hemma? Perfekt! Även här kan man köra med knytkalas - alla hämtar något att grilla, och så delas maten på sinsemellan. Grillfest brukar innebära starten på sommaren för många och matlagningsprocessen går dessutom snabbt och smidigt! För att göra grillfesten billig men lyckad: gör upp ett schema på vem som hämtar och tillagar vad för att undvika dubbla maträtter, på så sätt sparar du på onödiga matkostnader.

3. Kolla upp programmet i din stad

De flesta större kommuner organiserar program på nationaldagen. Det kan vara fråga om konserter, picknickar eller annat program för hela familjen. I Stockholm ordnas den traditionella nationaldagskonserten på Sollidenscenen på Skansen. Denna konsert går förstås att följa även på TV. Flera evenemang som äger rum i Stockholm den 6 juni hittar du här. Kommuner ordnar ofta gratis program till nationaldagen!


Denna dag kan alltså mycket väl firas storslaget men ändå ekonomiskt - att hålla picknick eller middag genom knytkalas är ett ypperligt sätt att fira och samtidigt inte gå över budget.

Hur brukar din nationaldag se ut? Dela gärna med dig av dina bästa tips eller varför inte ett minne från en nationaldag något tidigare år.


Kundtjänsten öppen som vanligt

Kundtjänsten håller öppet som normalt dvs. från 8:00 till 21:00, på nationaldagen onsdagen den 6 juni. Överföringar kan dock dröja beroende på bankernas öppettider. Kolla dessa med din bank. Även registreringen av betalningar kan dröja en dag längre än normalt på grund av helgdagen.


Glad nationaldag från alla oss på Meddelandelån!


Sommarhälsningar,

Anna

Meddelandelån kundtjänst

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:00 – 21:00
10:00 – 17:00
13:00 – 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 020-40 00 03