Vad kan man göra med 10 000 kr
2016-04-18

4 ideer som du kan förverkliga med 10 000kr

En summa pengar som 10 000 kr räcker till mycket mer än vad många tror. En tråkig månad går det att hitta på något roligt för att må bättre. Särskilt under och efter vintermånaderna är det vanligt att svenskar blivit lite hängiga och behöver pigga upp sig själva. Har man inte 10 000 kr som ligger och skräpar går det att låna pengar.


1. Ge sig ut på en resa


Genom att planera och jämföra priser räcker 10 000 kr till en längre utlandsresa. Hemligheten är att välja ett billigt flygbolag. Flygresor i sista-minuten är ofta prisvärda. Det beror på att flygbolag vill fylla så många stolar som möjligt och är beredda att gå ner i pris nära avgång. Utnyttja detta för att spara in pengar. Se också över boendekostnaden. Väljer man vandrarhem eller ett billigt hotell behöver boendet inte bli dyrt. Ett annat råd är att eventuellt vara inneboende hos någon i de landet man reser till.


Om mindre av pengarna läggs på resa och boende blir mer över till fickpengar och nöjen. 10 000 kr kan lätt räcka till en veckas semester som laddar batterierna. Den som lånar pengar måste förstås betala tillbaka dem efter hemkomst, men när man känner sig utvilad och fräsch brukar det inte vara några problem.


2. Köpa en ny dator


Trött på en seg skrivbordsdator eller en seg bärbar dator som inte får jobbet gjort? För 10 000 kr går det att få en sprillans ny dator som klarar alla behov. Den allra senaste tekniken är sällan prisvärd. Ofta får man mer för pengarna genom att inte välja de allra nyaste modellerna. På samma sätt är vissa varumärken dyrare än andra. Vill du ha maximal prestanda för 10 000 kr är det bäst att välja en billigare tillverkare. Nästan alla komponenter görs ändå i Asien, så var inte rädd för att till exempel köpa en dator från en kinesisk tillverkare.


En het trend är 2-1 datorer som kombinerar bärbar dator med smidigheten i en surfplatta på grund av att skärmen kan tas loss. Det är en maskin som löser två behov i ett och det går att hitta modeller för 10 000 kr. Att direkt låna 10 000 kr är ibland inte dyrare än någon av avbetalningslösningarna som erbjuds.


3. Byta till en bättre TV


Håller din nuvarande TV inte måttet? Nuförtiden har det kommit flera nya intressanta tekniker. Det är HD som står för high definition och ultra HD som innebär ännu högre upplösning. Det finns också 3D-funktion och annat häftigt. En äldre TV kan inte ta del av alla nya möjligheter. För en TV har storleken stor betydelse. En film är häftigare att se på en enorm widescreen-TV än på en mindre TV. Ett tips är att besöka en stor elektronikhandlare och titta på butiksexemplaren som finns att tillgå. Finns det en produkt som intresserar? Att låna 10 000 kr gör att man kan köpa en riktigt bra TV som man kan njuta av många år framöver. Den som älskar film eller gillar att se live-sport måste absolut ha en högklassig TV.


4. En mindre skönhetsoperation


Att göra ett mindre skönhetsingrepp är inte särskilt dyrt, framför allt inte om man gör det utomlands. Även i Sverige kan 10 000 kr räcka till ett mindre ingrepp. Bland annat är det inte särskilt dyrt att ta bort ett fult ärr. Att fixa till ögonlocken brukar vara ganska billigt. Att förstora läpparna är ett annat relativt billigt ingrepp. Skönhetsoperationer kan vara ett sätt att bättra på självförtroendet. Att låna pengar till ett mindre ingrepp är inte optimalt, men vill man ha det just nu och är säker på att man klarar återbetalningen av lånet är det inget att oroa sig över. Många kliniker erbjuder kostnadsfri konsultation. Ska man göra ett dyrare ingrepp kan 10 000 räcka till en delbetalning.


Sammanfattning


För 10 000 kr går det helt klart att hitta på många olika saker. För den som har pengar är det mest fantasin som sätter gränser. Behöver du hjälp med att lägga upp en sparplan? Se våra tips här för att komma igång!

Den som ska låna pengar bör göra det hos en trygg långivare. Meddelandelån har lång erfarenhet och är ansvariga med sin kreditgivning. Om man behöver 10 000 kr är ett alternativ att låna pengar hos Meddelandelån och de är mycket snabba med utbetalningen. Om du kommer på idag att du snabbt behöver 10 000 kr är det troligt att du kan ha dem senast dagen efter. Se till att ha en plan för återbetalningen av lånet och se till att det du gör för 10 000 kr verkligen är värt det.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822