Vi hjälper dig i en tillfällig pengabrist

Har du fått oväntade utgifter? Är lönen försenad? Är du i tillfälligt behov av extra pengar? Vi på Meddelandelån kan hjälpa dig.

Här kan du läsa mer om vem Meddelandelån är, vad vi kan erbjuda dig och hur du kan göra en ansökan.

Tillfällig pengabrist

Vad är Meddelandelån?

Meddelandelån är ett företag som erbjuder små, korta lån till dig som behöver hjälp till en tillfällig pengabrist. Dessa lån kallas även SMSlån, men numera sker hela ansökningsprocessen via internet av säkerhetsskäl.

Meddelandelån är en del av C Finance AB koncernen och har varit verksamt på branschen av korttidslån sedan år 2006. Vi är medlemmar i Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (SKEF) och arbetar för sund och seriös verksamhet inom konsumentkreditgivning.

Vad erbjuder vi?

Hos Meddelandelån kan du ansöka om korttidslån från 4000 till 30 000 kr. Återbetalningstiden är en till tre månader, beroende på lånebeloppet. Vi erbjuder alla kunder en möjlighet att använda vår tjänst med tydlig information om kostnad och möjlighet att välja återbetalningstid. All information om lånebeloppen, återbetalningstider och totala kostnader kan du hitta här.

Direkt utbetalning

Godkända lån betalas ut direkt till kunden under kundtjänstens öppettider - en smidig hjälp vid en tillfällig pengabrist. Vi har direkt utbetalning till konton i Handelsbanken och Nordea, vilket innebär att du får pengarna omedelbart då kundtjänsten överfört pengarna åt dig. Ifall du har konto i en annan bank, kan det ta en bankdag att pengarna är tillgängliga på ditt konto.

Återbetalningen av lånet sker med faktura, som skickas ut antingen per post eller e-post, beroende på vad du valt vid ansökningstillfället.

Vem kan ta ett lån?

För att kunna ta ett lån hos Meddelandelån, bör du uppfylla följande baskriterier.

Du är:

  • minst 20 år gammal
  • bosatt i Sverige med svenskt personnummer
  • fri från betalningsanmärkningar

Innan vi kan bevilja ett lån gör vi en kreditprövning för att undersöka kundens kreditvärdighet. Kreditprövningen görs med hjälp av en kreditupplysning från SafeNode och via en intern kreditkontroll. Vi tar alltså ingen UC, du kan läsa mer om det här.

Hur gör jag en låneansökan?

För att göra en ansökan om lån kan du följa stegen nedan:

  1. Gå till www.meddelandelan.se
  2. Välj önskat lånebelopp
  3. Tryck på "Ansök om SMS-lån direkt"
  4. Identifiera dig med BankID

Efter detta frågar vi några korta bakgrundsfrågor om dig samt uppgifter om ditt hushåll. Då låneansökan är skickad behandlas den på vår kundtjänst. Du får sedan lånebeskedet per SMS till din mobil. För att processen skall gå så smidigt som möjligt, vänligen kontrollera noggrant att de uppgifter du angett stämmer.

Har du frågor?

Om du har ytterligare frågor kan du kontakta vår kundtjänst per telefon, e-post eller vår nya chatfunktion direkt på hemsidan. Vår kundtjänst är öppen 5 dagar i veckan och svarar gärna på ytterligare frågor angående lån.

Fyll i en låneansökan här.

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822