Meddelandelåns tips för sommarfirande 2021
2021-07-02

Meddelandelån sommar nyhet

Hur firar man sommar tryggt i år?

För många är det “hemester” som gäller sommaren 2021 och det är lätt att förstår varför vi är många som tänker så. Först och främst går det nästan inte att planera några resor i dagsläget. Vilka länder som tar emot resenärer från Sverige kan ändras från dag till dag. Men folksamlingar är inte säkrare i Sverige än någon annanstans, speciellt inte om inte du och personer i din närhet har full vaccinering. Därför är det bäst att iaktta normal försiktighet enligt de direktiv som du nog lärt sig att leva efter vid det här laget. Vi tänker på sådant som:

  • Att hålla avstånd till personer vi inte lever eller arbetar med
  • Att undvika publika transportmedel så långt det är möjligt
  • Stanna i hemmet vid symtom på sjukdom

Saker att hitta på under en hemester

Vad ska man göra då, om man stannar hemma på semestern? Många är lite trötta på promenader vid det här laget men naturen är verkligen en stor tillgång när delar av det offentliga livet, som konserter och kulturevenemang, har stängt ner och större fester fortfarande är tabu. Att se på sin egen ort genom en turists ögon är ett klassiskt tips som fortfarande håller tycker vi. Har du besökt sevärdheterna i din närhet på länge? Om inte så är det kanske dags för det. Sen är det faktiskt så att var man än befinner sig i Sverige så är det aldrig särskilt långt till en hygglig badplats. Har du besökt alla värda namnet i din kommun? Finns det flera kan det vara en idé att undvika de mest populära, eftersom det kan vara väldigt mycket folk om det är en varm sommardag.

Att läsa och titta på serier kan låta som ett klyschigt tips, men får vi ge som förslag att ni gör det med lite extra stil och inte helt planlöst? Att googla på vilka som är de tio bästa deckarna på svenska genom alla tider är bra för dig som vill ha underhållning av hög kvalitet. Att läsa samma bok som några vänner eller andra i familjen och sedan diskutera den kan vara en bra idé.

Om du tänker resa utomlands

Det ser ut som att många resmål kommer att vara tillgängliga för svenskar i sommar. Det kan dock vara smart att ta beslut om just destinationen med kort varsel, utifrån de senaste rapporterna. Tänk också på att det, på många håll i världen, fortfarande är krav på att bära munskydd på offentliga platser. Välj munskydd som verkligen gör skillnad. Munskydd med skyddsklass FFP3 är att rekommendera. Du kan också behöva göra ett PCR-test som visar att du är frisk och som inte är mer än 24 timmar gammalt. Kolla vad som gäller på resmålet.

Den stora risken med att resa utomlands under pandemin är att man förmodligen inte har samma skydd som hemma om man väl blir sjuk. Det kan också vara svårt att veta vad man ska göra för att få hjälp. Därför rekommenderar att vi att du inte reser utomlands om du inte är vaccinerad. Barn behöver dock inte vara vaccinerade då de inte smittar lika mycket och heller inte blir lika sjuka av covid-19.

Kan man unna sig något utöver det vanlig under trygga former?

En bransch som blivit bra på att erbjuda trygga upplevelser är hotell och restaurang. Varför inte ta en hotellweekend med middag på ett av stadens bättre restauranger? Om man inte reser lika långt eller lika länge som under en vanlig sommar har man kanske råd med ett par extra fina middagar?

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822