Meddelandelåns tips för säkert sportlovsfirande
2021-02-16

Meddelandelån sportlov tips

Sportlov 2021 – vad kan man göra med tanke på corona?

Eftersom det pågår en pandemi måste vi alla dra vårt strå till stacken och försöka hålla i och härda ut för att minska smittspridningen. Det finns knappast någonting som gemene man i Sverige längtar efter så mycket just nu som att faktiskt få återgå till det normala livet som vi är vana vid.

Men, det innebär också att vi behöver fira sportlov på ett annat sätt i år jämfört med tidigare år. Det finns dock roliga saker man kan göra under sportlovsveckan som är coronasäkra. Det bästa av allt är att det faktiskt finns mängder av alternativ som inte kostar särskilt mycket, till och med sådana som är helt gratis.

Att göra i naturen på sportlovet

Oberoende av var i Sverige du bor finns det mycket att hämta i naturen. Att ta med barnen till närmaste pulkabacke blir en trevlig dag utomhus. Välj gärna en pulkabacke som inte är så välbesökt för att minimera risken för smittspridning. Om ni inte har egna pulkor eller kälkar att använda kan ni antingen fråga grannarna om de har några att låna ut, eller också leta efter billiga begagnade pulkor online.

Om pulkabacken inte är intressant för dina barn, eller om det inte finns någon snö, kan du istället ta med dem till en vandringsled eller på en tur i skogen. Gör det extra roligt för barnen genom att ge dem olika uppgifter som de ska utföra under vandringens gång, för att i slutändan få en belöning eller ett pris. Glöm inte att en god matsäck och varm choklad i termos är så gott som ett måste under vintriga utflykter.

Kan vi åka till fjällen på sportlovet?

Om man kan åka till fjällen för att åka skidor under sportlovet är en fråga som många vuxna nu ställer sig. Svaret på frågan är att det är många faktorer som har inverkan på om det är smart eller inte. Naturligtvis gäller det att i sådana fall välja skidorter som inte är så välbesökta och att planera sitt besök så att man inte vistas i miljöer med många andra. För mera information angående resor under pandemin kan du läsa vårt tidigare blogginlägg om detta.

Ett alternativ till att åka till fjällen kan istället vara att hitta en trevlig plats på hemmaplan för att åka längdskidor. Då bor ni inte borta utan kan åka hem när ni är klara med dagens aktivitet, vilket innebär att ni bidrar till att minska smittspridningen.

Fira sportlov hemma

Det absolut mest smittsäkra alternativet är förstås att fira sportlov 2021 hemma. Det behöver inte innebära att ni ska sysselsätta er med det ni gör till vardags. Hemma kan ni ordna biovisning och antingen hyra en billig film via någon streamingtjänst eller också låna av vänner. En sådan stund kan ni lyxa till med snacks som ni har bakat under dagen, just med biovisningen i åtanke.

Pyssel i alla dess former är en annan sak som oftast går hem – både för vuxna och barn. Samla ihop allt pysselmaterial ni har hemma och låt skaparglädjen flöda. Kanske resulterar det i ett konstverk ni vill hänga upp på väggen i vardagsrummet?

Sportlovet 2021 kommer att bli annorlunda

Alla är antagligen medvetna om att sportlovet 2021 kommer att se annorlunda ut jämfört med tidigare. Istället för att känna att det är jobbigt, försök tänka på de möjligheter det innebär. Prata med alla medlemmar i familjen om vilka önskemål de har och vilka aktiviteter de tycker vore roliga att utföra utifrån det faktum att det pågår en pandemi. Gör sedan en plan som ni utgår från, och ta i beaktande att aktiviteterna ska utföras så smittsäkert som möjligt. Så länge ni planerar väl kommer även det här sportlovet bli både skojigt och uppfriskande för både kropp och själ.

Våra tips på coronasäkra aktiviteter under sportlovet:

  • Pulkaåkning
  • Längdskidåkning
  • Pysselstunder
  • Hemmabio
  • Skattjakt antingen inomhus eller utomhus
  • Utelekar på gården
  • Baka
  • Gör egen trolldeg
  • Frågesporter
  • Hitta på hemmatävlingar och göra en sportlovsturnering

Meddelandelån finns här då du behöver oss

Oberoende av hur du väljer att spendera ditt sportlov i år erbjuder sportlovet ett fenomenalt tillfälle att koppla av, njuta av natur och spendera tid med de nära och kära. Hur du väljer att göra det är upp till dig själv. Om du är i behov av tillskott i din kassa för att uppfylla planerna finns vi här för dig. Hos oss kan du ansöka om ett lån från 4000 - 30 000kr och du får besked direkt!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822