Meddelandelåns tips för julklappar på budget
2020-12-10

Meddelandelån jul budget sparande

Tips på billiga julklappar

Nu börjar det dra ihop sig till jul på allvar. Om du inte redan köpt alla julklappar och om du dessutom är orolig för att pengarna inte kommer att räcka fram till slutet av månaden behöver du satsa på billiga julklappar. Här har vi sammanställt våra bästa tips på julklappar som inte bara är billiga utan dessutom mycket uppskattade av de flesta, och dessutom förhållandevis enkla att fixa.

3 tips för förmånliga och uppskattade gåvor

Ge bort julgodis

Om du planerar att laga eget julgodis är det en riktigt bra idé att göra extra mycket och ge bort delar av det i present. Hemmagjort godis har alltid hög status och blir ofta mycket godare än något du kan köpa i affären. Nyckeln till att få det att kännas som en fin present är att förpacka det snyggt. Många butiker har ett stort sortiment av billiga burkar och askar som är lätta att slå in och som skyddar innehållet. Att laga godis med lite längre hållbarhet kan vara en bra idé.

Har du testat att göra egen chokladtryffel? Det blir otroligt gott och med hjälp av enkla formar kan du gjuta exklusiva praliner som du sedan fyller med smaksatt kakaomassa. Formar är inte nödvändiga utan chokladtryfflar kan även handrullas och pudras med kakao. Det finns snygga askar i olika storlekar som är gjorda för att passa hemmagjorda praliner. Det här är verkligen en klassisk julklapp som har något betydligt mer exklusivt över sig än en vanlig chokladask. Du kan alltså välja att ge bort något som är billigare men som har en dyrare känsla och som är roligare att få!

Presentkort på upplevelser

En julklapp som många fått och gett bort är hemgjorda presentkort på massage, middagar och annat som är allmänt uppskattat. Det kan dock vara en “för” bekväm present och kännas som att man inte haft tid eller råd att ge bort en vanlig julklapp. Men det går också att ge bort presentkort på lite mer genomarbetade upplevelser och boka in en tid för dem så att det är troligare att det verkligen blir av. Gärna under själv julhelgen. Gör ett riktigt fint “värdebevis” om du väljer att ge bort en upplevelse så att mottagaren får något konkret.

Att ge bort upplevelser har även blivit riktigt populärt när vi talar om presenter man köper. Många företag erbjudar sådant som chokladprovning, fallskärmshoppning, ballongflygning och hotellnätter i en snygg presentförpackning. Flera upplevelser är billiga och kan passa dig som vill ge bort något speciellt men som har en tight budget. Det är värt att kolla upp i alla fall, om inte annat kanske du får tips på upplevelser du kan ordna själv!

Personliga plagg och prylar

Om du har lite tid men inte så mycket pengar kan det vara en bra idé att ge bort enkla prylar med ett personligt tryck. Idag finns det firmor som kan trycka bilder och budskap på en massa olika material. T-shirts är naturligtvis en klassiker men du kan också göra unika tryck på till exempel kaffemuggar, nallebjörnar och örngott. Även om du gör ett enda exemplar och alltså en helt unik present så är det förhållandevis billigt. Du laddar upp det du vill ska tryckas och möjligheterna att skapa något som verkligen kommer att uppskattas av den som får julklappen är väldigt stora. Du kan till exempel designa en unik mumin-inspirerad kaffemugg till den som samlar på sådana muggar eller låta trycka ett kärleksfullt budskap eller något som matchar en viss inredningsdetalj. Om du fotar mycket har du säkert massor av material som passar till den här typen av julklappar. Tänk på att du kan beskära en bild och bara använda en mindre detalj eller klippa samman olika foton. Det är bara din fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra.

Jämför priser

Det faktum att Black Week är över innebär inte att det inte går att göra fynd innan jul. Om du har något specifikt du skulle vilja ge bort till någon men misstänker att det blir för dyrt ska du använda en prisjämförelsetjänst och se om du kan få så bra rabatt att du faktiskt har råd. Än finns det tid att beställa billiga julklappar online och få hem dem innan julafton. Glöm inte att koll på Blocket och Tradera, vissa typer av produkter är alltid smarta att köpa begagnat eftersom skillnaden i pris är stor utan att det påverkar kvalitén. Har du till exempel ett barn som älskar att bygga med Lego kan du köpa över ett kilo blandade legobitar till samma pris som en vanlig modell i butiken.

Meddelandelån är här för dig

Om du ändå redan har julklapparna planerade men är i behov av tillskott i kassan finns Meddelandelån här för dig! Vi erbjuder lån från 4000 - 30 000kr och du får besked direkt!

Lycka till med klapparna och en riktigt god jul önskar vi dig!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822