Meddelandelåns infopaket om Black Friday
2020-11-25

Meddelandelån Black Firday tips

Vad har gjort Black Friday till årets viktigaste köphögtid?

Black Friday är ett relativt nytt fenomen inom handeln. I alla fall jämfört med de återkommande kvartalsreor där restlager byts ut mot nya produkter. I Sverige har vi haft Black Friday sedan 2013, men i bland annat USA är traditionen mycket längre. Där finns det en stark koppling mellan den viktiga högtiden Thanksgiving och Black Friday. Thanksgiving infaller dagen innan Black Friday. Här ska vi titta på vad det är som gjort att Black Friday fått ett så stort genomslag i Sverige och på bara några år blivit något som de flesta svenskar tar del av.

Vi behöver något att se fram emot i november

November är för många en ganska tuff månad. Hösten har förlorat sin charm och övergått i en vinter som i stora delar av landet mest är kall, grå och blöt. Julen är så pass avlägsen att man inte riktigt börjat glädja sig åt det. Black Friday blir helt enkelt ett avbräck i vardagen som ger många något att glädja sig åt.

Allt fler köper julklappar under Black Friday

Black Friday ligger bra till i förhållande till julen. Det är helt enkelt väldigt praktiskt att köpa julklappar under Black Friday istället för att vänta till sista stund och göra det i butiker istället. Urvalet är stort och priserna bättre. För många blir Black Friday något av en start på julförberedelserna.

Black Friday är omskrivet

Det finns fortfarande något av nyhetens behag över Black Friday och det leder till att många uppmärksammar fenomenet – precis som vi gör här. Det är till exempel mycket intressantare att skriva (och läsa) om Black Friday än mellandagsrean, som är ett etablerat och kanske ett lite otidsenligt fenomen. Många vill hellre ta det lugnt i mellandagarna än att gå i affärer. Nästan vart man än vänder sig på nätet i dessa dagar så kan man få tips om hur man fyndar under Black Friday och det bidrar till att hålla intresset uppe.

Ett tillfälle att göra planerade inköp

Många reor gynnar spontana inköp. Den som går till en butik som har sommarutförsäljning kan inte veta säkert vad resultatet kommer att bli. Under Black Friday har den som gör sina köp online ett utmärkt tillfälle att göra väl planerade inköp. Kanske av kapitalvaror som kostar en ordentlig slant även när priset är nedsatt under Black Friday. Det är väldigt smidigt att jämföra priser och kolla rabatterna i många fler butiker online. Prisjämförelsesidor bidrar också till att vi kan göra kloka och genomtänkta inköp av till exempel vitvaror och hemelektronik.

Black Friday har blivit Black Week

Tidigare var Black Friday lite svår att pricka in eftersom det var en rea som inföll under en enda dag. Nu är det inte längre någon risk att missa rean på grund av att man har något annat inbokat under just den dagen. Många priser är nedsatta under en vecka och begreppet Black Week har på kort tid blivit väl inarbetat. Däremot har “Cyber Monday” tappat i betydelse. Från början det en extra readag med fokus på näthandel, men nu har i princip alla nätbutiker reor under hela Black Week och få talar idag om Cyber Monday. Man behöver inte längre uppmana folk att göra inköp på nätet.

Årets Black Friday beräknas slå alla rekord i näthandel

Just i år finns det ytterligare en faktor med i bilden som i hög grad kommer att påverka försäljningen under Black Friday. Statsministern har just hållit ett tal till nationen och i skarpa ordalag uppmanat oss att hålla oss hemma så mycket som möjligt. Detta för att inte förvärra situationen när det gäller spridningen av covid-19. Det är ett starkt incitament att handla online istället för att springa i fysiska butiker.

Det har redan varit ett riktigt bra år för näthandeln och nu under Black Friday, när vi vill hålla oss friska fram till jul, finns det tungt vägande skäl att handla på nätet. Att vi nu vänjer oss vid att göra inköp online kan komma att få långtgående konsekvenser och missgynna små butiker som måste hålla högre marginaler på samma varor för att täcka lokalhyror och personalkostnader. Det gäller särskilt varor där vi inte behöver titta på det fysiska exemplaret för att kunna veta om vi vill köpa det eller inte.

Meddelandelån finns här för dig

Som sagt kan Black Friday och Black Week erbjuda ett fenomenalt tillfälle att ta hand om julshopping förmånligt och i god tid! Detta innebär dock att din finansiella situation tillåter shopping under tiden då reorna är i gång. Om du är i behov av tillskott i kassan för att ta vara på erbjunadnen finns Meddelandelån här för dig! Vi erbjuder lån från 4000 - 30 000kr och du får besked direkt!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:30 - 17:00
09:00 - 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822