Sparblogg - budgettips till Halloweenfesten
2019-10-14

Festligheter såsom Halloween, hänger ofta ihop med rädsla för en sprucken budget. Känner du igen dig? Oroa dig inte - då är denna artikel för dig! Läs våra bästa spartips nedan.

“Halloween

Våra fyra bästa tips till festen

Halloween ska inte behöva handla om stress över att budgeten inte håller. Festen kan vara både förmånlig och lyckad samtidigt! Vi vill hjälpa dig på traven och har därmed samlat ihop våra fyra bästa spartips inför anordnandet av festligheterna.


1. Halloweenkostym på budget

Då Halloween närmar sig fylls butiker med skrämmande kostymer, pynt och annat pyssel. Det är förstås lockande att skaffa sig en färdiggjord kostym och vara redo för fest med det samma. För att sticka ut ur mängden och samtidigt spara pengar, är en bra idé att pyssla ihop en kostym själv! Läs våra idéer till gör det själv -kostymer här.

Har du inte tid eller inspiration till att laga en helt egen kostym? I second hand-affärer kan du hitta många fina idéer billigt och du sparar samtidigt på miljön. En annan bra idé är att köra costume swap, det vill säga: byt kostymer sinsemellan med en kompis! På så sätt får ni båda en ny kostym för Halloween, utan att plånboken lider!


2. Pyssla egna dekorationer

Samtidigt som du sparar pengar ifall du gör dekorationerna själv, är detta också en ypperlig chans att samlas med familj eller vänner och tillbringa kvalitetstid tillsammans. Med en sax, penna samt lite vit, svart och orange kartong får du snabbt ihop fina dekorationer till Halloween.

Klipp ut spöken av den vita kartongen, spindlar av den svarta, och pumpor av den orange kartongen. Använd sedan en tjock tuschpenna för att rita in detaljer enligt tycke. Dessa dekorationer är lätta att hänga upp på väggen med hjälp av häftmassa. För att tillägga lite extra skrämselfaktor, kan du även sätta fast bomull vid spindlarna: bomullen är skrämmande lik spindelväv. Vips, så har du dekorationer redo för festen!


3. Dela på ansvar och kostnader

Fester är alltid roligare att ordna då ansvaret är delat. Ordna festen med en vän! Samtidigt går kostnaderna ner - allt som behöver införskaffas kan ni införskaffa tillsammans. På så sätt sparar ni på alla de kostnader som uppkommer.

För att inte du och din vän som du ordnar festen tillsammans med ska behöva skaffa allt själva, kan ni bra ordna även Halloweenfesten i knytkalasanda. Här hittar du tips på hur du enkelt och smidigt ordnar fest i knytkalasanda.


4. Inköpslista inför Halloween

Det bästa sättet att hålla sig till budgeten är att göra upp en inköpslista. Med en inköpslista undviker du oväntade kostnader och onödiga uppköp under helgen. Viktigt är att sätta sig ner och ordentligt fundera ut vad som behövs, och vad som egentligen inte bidrar till Halloweenstämningen. För att hjälpa dig på traven har vi lagt upp en lista på vad du kan behöva under Halloween.

Åtminstone detta behöver du för Halloween:

  • Halloweenkostym (se punkt 1 för detaljer)
  • Kartong i orange, svart och vitt (för att pyssla ihop dekorationerna i punkt 2)
  • Snacks i Halloweenanda

Fyll på inköpslistan med det du behöver inför Halloween. Kom ihåg att festen inte behöver betyda sprickor i budgeten - köp bara det du skrivit ner på inköpslistan!


Sammanfattning

Vi har i denna artikel listat upp fyra enkla tips på hur du undviker sprickor i budgeten under Halloween. Genom att följa dessa tips, sparar du lätt både pengar och energi.

  • Istället för att köpa färdiga kostymer; gör eget, fynda kostym på loppis eller byt med en vän
  • Fixa dekorationer på egen hand, det enda som behövs är kartong i olika färger samt sax
  • Dela på både kostnader och ansvar i anordnandet av en Halloweenfest: ordna tillsammans med vänner!
  • Gör en inköpslista och undvik oväntade utgifter

Vi på Meddelandelån önskar dig en fantastisk Halloween!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:30 - 17:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822