Mysig midsommar - våra budgettips till dig
2019-06-18

Denna vecka firar vi äntligen midsommar. Vad ska du göra denna sommarhelg? Läs våra tre budgettips här. Midsommar behöver inte betyda sprickor i budgeten!

Meddelandelån midsommar 2019

För de flesta brukar midsommar innebära en chans att komma iväg från städernas buller och ut på landsbygden. Det finns även många traditioner bundna till midsommar som var och en enligt tycke och tid, uppfyller.

Till skillnad från många andra högtider är midsommartraditioner ofta väldigt enkla och förmånliga att uppfylla. Det viktigaste är att du får ta det lugnt och njuta av sommarvärmen.

Meddelandelåns budgetvänliga tips

Vi har i detta inlägg listat upp tre tips som du definitivt kommer vilja skriva ner på din att idélista inför denna midsommar. Minns att midsommaren inte alls behöver bli en dyr helg. Läs våra tips och välj ut dina favoriter.

1. Midsommar på landsbygden

Har du en sommarstuga att fly till över midsommarhelgen? Kanske någon kompis har en till förfogande? Ta en helg bort ifrån stan och njut av bastu, hav eller sjö samt inte minst landsbygdens lugn. Råkar du ha en hängmatta i garderoben, som för det mesta förblir oanvänd? Ta med den till landstället. Flera timmar flyger lätt iväg i en hängmatta med en bra bok i handen.

Om du inte har en sommarstuga till förfogande, då kan du skapa en billig sommarstuga i form av ett tält. Antingen kan du utnyttja allemansrätten vi har i Sverige och tälta gratis på de ställen där det är tillåtet, eller alternativt boka plats på ett av de otaliga campingområden vi har runtom i landet.

2. Grillmiddag och kortspel

Grillmiddag är en klassiker under midsommar. Kom ihåg att kolla så att det finns bränsle till grillen i tid för middagen. Grillat är sommarkänsla deluxe och dessutom väldigt enkelt och billigt! Läs våra tips om hur du sparar pengar då du handlar maten för grillkvällen här.

Som avslutning på en kväll av detta slag, är det bara att ta fram kortleken och spela kortspel tills natten kommer emot. En bra idé är att ta med kortleken vart du än går i sommar. Kortspel är underhållande och passar samtidigt hela familjen. Har du svårt att komma ihåg reglerna till favoritspelen? Kolla in spelregler.org för tips. Ifall du inte har en kortlek hemma, hittar du en i de flesta dagligvaruaffärer för ett pris på omkring 20 kr.

3. Ringdanser och blomkransar

En av de traditioner som brukar höra till de flesta midsomrar är majstången eller midsommarstången som den också kallas. Samla ihop familjen eller vännerna och leta upp närmaste majstång. Dra upp till ringdanser kring stången, så är midsommarkänslan garanterat på plats!

Vad passar inte bättre ihop med dans kring majstången, än att pyssla ihop sin egna midsommarkrans? Leta reda på sju sorters blommor enligt gammal tradition, och trä en krans av dessa. Levande blommor ger förvånansvärt mycket sommarkänsla. Under sommaren är det värt att passa på att även plocka blommorna till hemmet själv. Samtidigt som du sparar några extra kronor, ser blombuketterna genast mer hemtrevliga ut när de är självplockade.

Glad midsommar önskar Meddelandelån

Vi hoppas du fått dig inspiration utifrån idéerna i detta inlägg. En lyckad midsommar behöver inte betyda att budgeten tänjs ut eller att schemat är fullspäckat dag ut och dag in. Det finns förvånansvärt mycket du kan göra för ett litet pris, eller ännu bättre, gratis. För fler idéer på vad du kan göra under semesterveckorna, läs vårt inlägg om tips för semestern.

Kom ihåg att ta det lugnt och njuta också. Vi önskar dig en riktigt solig och fridfull midsommar!


Sommarhälsningar,

Anna | Meddelandelån

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822