Dags att byta till sommardäck
2018-04-10

Den 15 april är det krav på att ha sommardäck på bilen. Det är viktigt att sommardäcken är i gott skick, och därmed nödvändigt att investera i nya däck då de gamla är för slitna. Om däckbytet kommer oväntat, hjälper vi dig att täcka utgifterna.

Däckbyte

Investera i nya bildäck

Äntligen närmar sig våren, och därmed också tiden för att byta till sommardäck. Den 15 april är det krav på att ha sommardäck på bilen. Från och med denna dag är det inte längre tillåtet att använda dubbdäck. Ifall dina gamla sommardäck är slitna, det vill säga mönsterdjupet på däcket är för tunt, är det nödvändigt att investera i nya däck.


En investering i säkerhet

Genom att investera i nya bildäck då dina gamla sommardäck är slitna, förbättrar du säkerheten både för dig själv och för andra i trafiken. Mönsterdjupet på däcken ska vara tillräckligt djupt - är däcken för slitna försämras säkerheten avsevärt. Det lägsta tillåtna djupet är 1,6 mm, men redan vid 3-4 mm försämras säkerheten, enligt Däckia.

Hur håller jag däcken i skick?

Det du kan göra för att försäkra dig om att däcken hålls i bra skick, är att se till att lufttrycket i däcken är rätt, att inställningen på hjulen är rätt och att din körstil är jämn och på så sätt skonsam för däcken. På detta sätt minskar du samtidigt på dina bilkostnader. För flera tips på hur du kan minska dina bilkostnader, läs vårt inlägg här.


Däckbyte - en oväntad utgift?

Plötsligt är det vår och dags att gräva fram sommardäcken, men de är slitna. Samtidigt står kontot tomt. Inköp av sommardäck kan komma som en oväntad utgift. Hos Meddelandelån kan du låna från 500 upp till 30 000 kr då du behöver hjälp till att täcka utgifter för däckbyte eller köp av nya däck. Kostnaden för att köpa bra bildäck är ungefär 1000 kr per däck, det vill säga totalt 4000 kr.

Hos oss kan du låna 4000 kr med en återbetalningstid på antingen en eller två månader. Om du väljer lån på en månad, är den totala summan att återbetala 4800 kronor. Ifall du betalar tillbaka lånet på två månader, kommer du sammanlagt få två fakturor à 2600 kr och därmed, inklusive ränta, betala tillbaka 5200 kr.

Meddelandelån har öppet sju dagar i veckan, för att kunna hjälpa till direkt då det behövs. Då du gör ansökan hos oss, får du besked inom några minuter, och pengarna har du på kontot direkt eller senast nästa bankdag, beroende på vilken bank du använder.


Sammanfattning - dags för sommardäck

Från och med den 15 april är det krav på att ha sommardäck på bilen. Efter denna dag är det inte tillåtet att köra med dubbdäck längre. Ifall dina gamla sommardäck är för slitna, är det viktigt att investera i nya däck. På detta sätt förbättrar du säkerheten både för dig själv och andra i trafiken. Blev däckbytet en oväntad kostnad för dig? Hos Meddelandelån kan du låna från 500 upp till 30 000 kr, pengarna får du på kontot direkt eller senast nästa bankdag.


Med vänliga hälsningar,

Anna Meddelandelån

Anna

Meddelandelån Kundtjänst

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts öppettider 08:00 - 16:00
09:00 - 16:00
13:00 - 16:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822