Tips - så slipper du julstressen
2019-12-15

Vi är inne i december och julen närmar sig nu med stormsteg! För de flesta av oss finns det ännu mycket kvar att göra förrän det blir dags att koppla av och njuta av julen; jobba, städa, ordna och köpa... och utöver detta skulle det även vara trevligt att pynta huset för lite julstämning.

Känner du igen dig? Behöver du hjälp till hur du skall hinna med allt? I detta blogginlägg ger vi dig tips på hur du kommer förbi julstressen!

Julblogg 2016 tips


Julen är meningen att vara en trevlig tid då man kan njuta av lugn och frid, men alltför ofta känns det att den för med sig mer stress än ro. För att få ut det bästa av dagarna också innan julen rekommenderar vi att du följer de två nedanstående tipsen:

1. Gör en lista på de viktigaste sakerna

Stress får ofta sin början från brist på kontroll. För att undvika känslan av att allt packar sig och du inte har tid, lönar det sig att skriva upp alla de saker som du vill, eller måste, göra innan jul. På detta sätt ser du konkret vad som skall göras, och kan sätta dem i ordning enligt prioritet. Kryssa sedan för sakerna varefter de är gjorda. Du märker hur listan blir allt mindre och det sist och slutligen hinner väl med allt!

2. Kom ihåg att koppla av

Även om det finns en mängd saker att göras - kom ihåg att ta en paus och koppla av även innan jul. Det kan handla om en kort kaffestund med en vän, ett sällskapsspel med familjen, eller att lyssna på en lugnande låt innan du fortsätter med sysslorna. Du hinner mycket bättre med allt då du tar dem en i sänder och gör var och en skilt för sig. Du kan till exempel följa ordningen av listan du gjort nyss.


Behöver du ännu tips på personliga sista-minuten julklappsidéer?

Personliga gåvor är topp i trend för tillfället och därför ger vi dig till följande tre idéer på personliga julklappar som säkerligen uppskattas av mottagaren.

En gemensam upplevelse

Materiella gåvor är trevliga, men allt fler uppskattar mer en stund tillsammans än en pryl, som alltför ofta stannar orörd i någon vrå. Att ge upplevelser i gåva har blivit väldigt populärt - det blir en personlig gåva, och om ni besluter till exempel gå på teater eller en upplevelsepark tillsammans. Du kan även ge julklappen i form av en inbjudan till en gemensam julmiddag eller julfirande med pepparkakor och glögg med släkt och vänner.

Ge till välgörenhet

Det talas ofta om att man i julanda vill hjälpa dem som behöver det mest. Till exempel hos UNICEF kan du välja att ge bort en julklapp i form av ett välgörenhetspaket till förmån för barn i utvecklings- eller krisländer. Detta har blivit allt vanligare och uppskattas stort bland många. Ett annat sätt att stödja välgörenhet med julklappar är att köpa produkter där en stor del av intäkterna går oavkortat till välgörenhet. En väggkalender för nästa år är något nästan alla behöver, och genom att köpa den från Barncancerfonden slår du två flugor i en smäll!

Gör-det-själv

Om målet är att ge en personlig julklapp, kommer du bäst fram med att göra presenten själv. Om mottagaren är sötsugen, är ett perfekt tips att baka ett pepparkakshus eller göra egna praliner. Internet är fullt med idéer, och till exempel på ICA:s hemsida hittar du tips till diverse pepparkakshus och julgodis.

Andra tips på självgjorda julklappar är produkter med en personifierad text eller bild, eller någon pryl eller verk som du gjort för hand. Börja med att fundera på vad ni har gemensamt och om det finns något speciellt ni upplevt tillsammans under det gångna året som du kunde basera julklappen på. Det kan vara en resa, ett evenemang, eller någon rolig historia som skett. Du kan läsa förra årets Sparblogg inför julen för fler tips.

Med varma julhälsningar

Anna Meddelandelån

Anna

--

Meddelandelån Kundtjänst

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822