Blogginlägg - Sommarlängtan
2016-03-03

Blogginlägg Meddelandelån Sommarlängtan 2016

Sparblogg: en resa till värmen

Vänta inte på att sommaren skall komma till dig, res till värmen förmånligt!

Så här på senvintern börjar solen skina lite mer och skandinavers humör förbättras lite. De efterlängtade sommarmånaderna är dock ännu alldeles för långt borta och det marginellt förbättrade vädret kan fungera som en smärtsam påminnelse om dessa guldmånader och hur utom räckhåll de ännu är. Det kan verka som att det enda botemedlet mot denna längtan är en resa söderut. Med under 10 000 kronor slipper du sitta hemma och vänta på att sommaren skall komma till dig - du kan åka till sommaren!


Långhelg på Rivieran

Franska Rivieran, ett av Europas vackraste kustområden har mycket att erbjuda även för budgetresenärer. Så länge man håller sig borta från de tätaste turistområden och lägger ner lite tid på att hitta förmånligt boende. Antibes är ett populärt resmål men präglas ändå av en genuint fransk atmosfär. Senvintern eller våren är ett perfekt tillfälle att besöka Rivieran eftersom klimatet då är just passligt.

Blogginlägg Meddelandelån Sommarlängtan 2016Bildtext: Antibes är en stad med lång historia och stadskärnan har ett labyrintiskt nät av gator, gränder och torg.

Så hur låter en långhelg i Antibes för två personer? Vi har ställt upp en budget för resan:

Flyg (tur och retur): 4 200 KR
Logi: (4 nätter): 3500 KR
Mat: 2300 KR
Sammanlagt: 10 000 KR

Långhelg i Budapest

Östeuropa har mycket att erbjuda med rikligt med kultur och vackra städer. Budapest är en stad med vackra, gamla byggnader; ett arkitektens paradis. Matkulturen består av kryddiga rätter med inslag från både medelhavsländer och Mellaneuropa. Östeuropeiska städer så som Budapest är ofta förmånligare resmål är de Västeuropeiska.

Blogginlägg Meddelandelån Sommarlängtan 2016Bildtext: Visste du att Budapest har flest termalbad och spa bland världens alla huvudstäder?

Därför kan en långhelg i Budapest för två personer vara just rätt alternativ för er:

Flyg (tur och retur): 1800 KR
Logi (4 nätter): 2700 KR
Mat: 1000 KR
Sammanlagt: 5500 KR

Detta lämnar även pengar över till att smaka på några av Ungerns lokala öler. Ett ställe att besöka är Éleszto Craft Beer Garden, där de serverar tiotals olika ungerska artesanöl. Klimatet i Budapest är ofta lite kallare än på den franska Rivieran men är ändå betydligt varmare än i Sverige. En bra månad att resa till Budapest är april, då vädret är gemytligt men turistsäsongen ännu inte börjat.

Tips till förmånligt boende

Kom ihåg att det alltid lönar sig att lägga ner lite mer tid på att leta fram det bästa och förmånligaste alternativet. I frågan om boende kan man även fundera på andra alternativ än hotell. Sidor som AirBnB hjälper en hitta lägenheter som hyrs ut av privatpersoner för korta tidsintervall. T.ex. i Antibes hittas ett stort urval lägenheter för ca 400 KR per natt, dvs. 1600 KR för 4 nätter. Detta lämnar mer pengar till nöjen på orten och kan dessutom möjliggöra inbesparningar i matkostnader då man kan tillreda mat i lägenheten istället för att äta ute.

Andra saker att tänka på då man reser med en snäv budget är att fråga de lokala. På de flesta ställen i Europa klarar man sig på engelska och de lokala har ofta råd och tips om hur man kan uppleva deras kultur utan att betala dyra turistpriser.

Sammanfattning

Kom ihåg att försöka hitta det billigaste alternativet genom att använda dig av olika tjänster (AirBnB, lågkostnadsflyg) som hjälper dig spara pengar. Att resa behöver inte vara dyrt - det som gäller är att planera noggrant i förväg. Läs våra 10 tips på hur du sparar i samband med semesterresor här så är du garanterat förberedd!

Kort sagt, botemedlet mot sommarlängtan finns även för budgetresenärer!

Med vänlig hälsning,
Anna Meddelandelån
Anna
--
Meddelandelån Kundtjänst

Kontakta vår kundtjänst

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822