Sparblogg - spartips inför julen
2015-12-10

Spartips jul

Sparblogg: Julen kommer

Första advent, andra advent… julen närmar sig med stormsteg. Många av oss står säkert i samma situation just nu – mycket att göra, för lite tid, ofta en stram budget och så den stora frågan – vad ska man ge i julklapp? I detta avsnitt av Sparbloggen ger vi dig tips och idéer på julklappar.

Man vill ofta ge något som har ett värde för den man ger gåvan, men värdet behöver inte betyda att det kostar mycket pengar. Alla har säkert hört uttrycket ”tid är pengar”. Att lägga din egen tid på en julklapp för att göra den personlig är därför ett sätt att ge gåvan det största värdet. Genom att följa de två tipsen nedan kan du göra din gåva mest personlig:

  1. Gör presenten själv
  2. Ge något ni kan göra tillsammans

Gör presenten själv

Om du vill göra en gåva själv är det bra att tänka på vad du själv är bra på eller tycker om att göra. Det kan vara till exempel att måla, sticka, sy, snickra, forma, baka, dekorera… vad du än kommer på! Då du hittat din grej kan du sedan fundera på vad du vill ge; till exempel en självgjord tavla, ett par vantar eller mössa, ett lapptäcke, en skulptur, en porslinskål, en kaka… bara din fantasi sätter gränserna.

En annan utmärkt idé på en självgjord present är något med ett fotografi på dig och den du ger gåvan åt eller av en händelse som är betydelsefull för båda parter. Det kan vara fotografiet insatt i en trevlig ram, en kaffekopp med bilden på eller till exempel ett fotoalbum fyllt med bilder från en gemensam resa, utfärd, träff eller dylikt. Även här får du mer än gärna utnyttja din fantasi, meningen är att gåvan blir personlig och då är det viktigt att idén är din egen. Det finns i dagens läge flera företag som erbjuder denna typ av tjänster, till exempel kan du göra din egen fotopresent hos vistaprint.se, smartphoto.se och ifolor.se.

Gör något tillsammans

En perfekt idé till en personlig gåva är att du ger av din tid. Men hur kan man sätta in tiden i ett paket? Jo, du kan till exempel ge i gåva ett bio- eller teaterbesök, en utfärd eller restaurangbesök som ni gör tillsammans under det kommande året. Eller varför inte bjuda hem din familj, vänner eller bekanta på en brunch, middag eller kvällsbit till dig?

På detta sätt kan du skapa upplevelser som ni kan komma ihåg ännu flera år framöver och som du till exempel kan göra ett fotoalbum i gåva året därpå. Tiden är knapp, så utnyttja den som du vill minnas den!

Sammanfattning

De mest värdefulla gåvorna är inte de som kostar mest, utan de som har en tanke bakom och som man inte kan göra två av. Detta kan vara till exempel en handjord pannlapp, ett bildalbum eller en middag tillsammans med dina nära och kära. Det som du kan tänka på är vad du skulle själv vela ha, och utföra det till någon annan.

  • Gör gåvan själv
  • Bjud på något (t.ex. middag, kvällsbit, brunch)
  • Gå någonstans och tillbringa tid tillsammans

OBS! Dessa tips kan du även utnyttja till exempel till födelsedagar eller andra viktiga bemärkelsedagar!

Har du egna idéer på julklappar som är lätt att göra genomföra med en mindre budget? Dela gärna dina tips i kommentarerna för att hjälpa andra!

Vi kommer att lansera en jultävling på vår Facebook-sida nästa vecka! Det lönar sig att hålla utkik på den. Tryck här för att komma till vår Facebook-sida.


Med vänlig hälsning,
Anna Meddelandelån
Anna
--
Meddelandelån Kundtjänst

Kontakta vår kundtjänst

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822