Sparbloggens andra avsnitt - Spara pengar i vardagen
2014-11-19

Meddelandelån sparblogg spara pengar

Spara pengar i vardagen - 5 tips för dig


Vår bloggserie om att spara pengar i vardagen fortsätter! Denna vecka berättar vi saker som hjälper dig att spara pengar på vardagliga utgifter.

1. Ta reda på vart pengarna försvinner
Spara alla kvitton som du får från butikerna och alla kontoutdrag som banken skickar åt dig. Gör upp en tabell, i t.ex. Excel, där du listar alla dina utgifter per vecka eller per månad. När du gör upp en tabell är det enkelt att se vart pengarna försvinner och ser snabbt var du kunde spara på utgifter.

2. Jämför priser och dra nytta av erbjudanden
Det finns massor av olika webbsidor på nätet där du kan enkelt jämföra priser på olika varor, t.ex. Lånakuten, Sverigekredit och Compricer (för elpriser, försäkringar mm.). Dra nytta av dessa tjänster då du tänker skaffa dig något nytt. Det kan handla t.ex. om en ny TV eller dator, genom att använda ovan nämnda tjänster, ser du lätt var du kan skaffa varan billigast. I tillägg till detta, kan du hitta erbjudanden till olika nätbutiker – dra nytta av dessa erbjudanden, du kan spara flera tusenlappar genom att undvika dyra köp.

3. Köp inte på kredit
Vanligtvis är det för lätt att köpa på kredit, man tänker att man har råd att betala för köpet senare och man använder sitt kreditkort. Då man köper på kredit måste man komma ihåg att det kostar extra då du betalar på kredit! Varje gång du gör ett inköp på kredit, kommer du att betala flera procent i räntekostnader, vilket gör att du i slutändan betalar mer för produkten när du köper på kredit, jämför med att köpa direkt. Om du vill spara pengar måste du inse att du endast ska använda pengar som du har. Köp på kredit endast ifall det är ett nödfall!

4. Skapa ekonomisk buffert
Alltid när du har lite extra pengar ska du gömma dem undan så att du inte “i misstag” slösar dem på saker som inte är nödvändiga. Det lönar sig att starta ett sparkonto dit du kan lägga undan pengar. Gör ett avtal med banken så att du inte kan lyfta pengar från sparkontot lika enkelt som du kan från ditt förbrukningskonto. På detta sätt kommer du att automatiskt spara pengar eftersom det inte är lika lätt för dig att använda dem. Ett sparkonto är dessutom bra för att då har du alltid en liten summa pengar som du kan använda om du råkar ut för ett nödfall.

5. Spara i transportkostnader
Hur mycket spenderar er familj på bensin per år? Varför åka med egen bil om det går att åka buss? Även bättre: varför åka med egen bil eller buss om det går att cykla eller gå? Åk med egen bil endast då det verkligen är nödvändigt. Åk buss eller skaffa en cykel och cykla alla kortare sträckor. Du spara inte bara pengar, utan du hjälper till med att spara naturen och höjer din kondition samtidigt.

Sammanfattning


Genom att följa dina utgifter kan du enkelt få en översyn över vart pengarna tar vägen och det hjälper dig att se vilka utgifter du kunde eliminera för att spara pengar. Det gäller dessutom att undvika att köpa på kredit (för att spara på räntekostnader) och att gömma undan en liten summa pengar alltid då det är möjligt.

Vilka tips har du åt våra läsare? Dela dina tips i en kommentar nedan!

Med önskan om trevlig fortsättning på hösten,

Meddelandelån smslån
--
Kontakta vår kundtjänst

Pssst...

Vill du veta vad som händer hos oss bland de första? Följ oss på Facebook. Vi kommer snart att lansera en jultävling, så det lönar sig att hålla utkik på vår Facebook-sida!

Lätt att ansöka. Gick snabbt att få pengarna utbetalda på kontot.

Anna-Leena

Snabb och bra handläggning!

Per

Rekommenderas. Snabb handläggning och snabb utbetalning. Seriöst.

Eva

Jag tycker det fungerar jättebra. Det är enkelt och det går snabbt.

Bengt

Kan vi hjälpa dig med något?

Kontakta vår kundtjänst ifall du behöver hjälp med någonting.

Kundtjänsts telefontider 09:00 - 12:00
kundtjanst@meddelandelan.se 08-446 82 822